DVD
Néerlandais

Willemspark

Antoinette Beumer (directeur), Remy Van Heugten (directeur)
Belevenissen van vier kinderen uit een welvarende wijk in Amsterdam
Titre
Willemspark
Directeur
Antoinette Beumer Remy Van Heugten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Video Film Express, 2008
2 dvd-video's
Durée
200 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8713053011979

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jeugdserie uit 2007 van de VPRO over vier kinderen van tien à elf jaar in Willemspark, een welvarende wijk in Amsterdam Oud-Zuid. Hoofdpersonage is Annabel (Lisa Smit uit o.a. De griezelbus, TBS). Haar vader heeft het druk met zijn creatieve werk en jonge vriendinnen, de opvoeding laat hij over aan au pairs. De kinderen hebben het druk met tennis- en muziekles, moeten aan de hoge verwachting van hun omgeving voldoen en ook de 'gewone' kinderproblemen overleven. Tom Rooduijn (NRC 8-2-'07): '(...) Wat maakt deze nieuwe, door Antoinette Beumer en Remy van Heugten geregisseerde komedieserie zo aanstekelijk? Zijn het de karikaturaal-verwende Amsterdam-Zuid-kinderen, die door egocentrische ouders aan hun ‘luxe-lot’ worden overgelaten? Is het de herkenning van de jeugdvriendschappen vol rivaliteit en loyaliteit – los van de materiële omstandigheden. Of is het de vaart en de lol waarmee de serie is geschreven, gespeeld en in beeld gebracht? (...)' De serie bestaat uit acht afleveringen.

À propos de Antoinette Beumer

Antoinette Beumer, de son vrai nom Antoinette Janssen, née le 2 août 1962 à Amstelveen, est une réalisatrice et scénariste néerlandaise.

Biographie

Antoinette Beumer est diplômée de l'école de théâtre d'Amsterdam en 1989. En tant que directrice, elle a participé à divers projets. Elle a réalisé les séries télévisées Hertenkamp, Spangen et Willemspark (comédie pour les jeunes VPRO). En tant que réalisatrice remplaçante de Willem van de Sande, elle a participé à son dernier long métrage Ik omhels je met duizend armen.

En 2006, elle a fondé sa propre société de production commerciale, Het Kantoor, avec Heleen Dankbaar. Fin 2007, le documentaire qu'elle a réalisé avec Maaik Krijgsman, See you in Vegas sort au cinéma : il retrace l'histoire de l'illusionniste Hans Klok. En 2010, De Gelukkige Huisvrouw (La femme a…En lire plus sur Wikipedia