Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Tussen de aanslagen

Aravind Adiga (auteur), Arjaan Van Nimwegen (traducteur)
Beschrijving van de denkbeeldige Indiase stad Kittur en de belevenissen van haar bewoners in de jaren tachtig van de 20e eeuw.
Titre
Tussen de aanslagen
Auteur
Aravind Adiga
Traducteur
Arjaan Van Nimwegen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Between the assassinations
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011 | Autres éditions
311 p.
ISBN
9789023462705 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deze tweede roman van de Indiase schrijver (1974) wordt het leven beschreven in de fictieve handelsstad Kittur, in de periode tussen de aanslagen op Indira Gandhi en haar zoon Rajiv (1984-1991). Geschiedenis en geografie van deze stad worden aan de lezer toegelicht als in een reisgids. De schrijver raadt een minimaal verblijf van zeven dagen aan. Adiga laat de nietsvermoedende 'toerist' kennis maken met mensen die hij op straat tegenkomt. Een meisje dat bedelt om drugs voor haar vader te kopen. De riksjarijder die de hele dag pakjes moet bezorgen aan de rijken. Een jongen die een bom plaatst op een Jezuïetenschool omdat hij door zijn gemengde afkomst niet geaccepteerd voelt. De eigenaar van een textielfabriek die smeergeld moet betalen. Sociaal onrecht, armoede en het kastenstelsel bepalen ieders leven in een periode dat elke hoop is opgeblazen. Adiga’s uitvergrotingen zijn liefdevol gemaakt, met kennis van zaken en met oog voor detail. Zonder dat de bezoeker het wil wordt hij mee…Lire la suite

À propos de Aravind Adiga

Aravind Adiga est un journaliste et écrivain indien né à Madras (aujourd'hui Chennai) le 23 octobre 1974. Son premier roman, The White Tiger (en), a obtenu le prix Booker en 2008.

Biographie

Aravind Adiga grandit à Mangalore. Il obtient son certificat de fin d'études secondaires en 1990. L'année suivante, sa famille s'installe à Sydney en Australie et il intègre un lycée agricole de Nouvelle-Galles du Sud. Il étudie ensuite la littérature anglaise à l'université Columbia et au Magdalen College de l'université d'Oxford.

Aravind Adiga commence sa carrière professionnelle comme journaliste financier. Ses articles paraissent dans le Financial Times, The Independent, Money (en), le Sun…En lire plus sur Wikipedia