Bande dessinée
Néerlandais
De plaatsen waar dromen ons naartoe voeren, zijn soms moeilijk te beschrijven. Londen, 1900. Bij Scotland Yard heerst verwarring. Er zijn al meerdere jonge tieners dood aangetroffen, maar een verklaring of motief ontbreekt. Ook Lewis Frank, gelegenheidsdetective, dandy en liefhebber op het gebied van de kunsten waaronder de levenskunst, wordt gefascineerd door de kindermoorden. Hij besluit zijn ei
Titre
Emilie en Liam
Scénariste
Arnaud Leterrier
Dessinateur
Ferry Van Vosselen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Emilie et Liam
Éditeur
[Brussel]:: Glénat Benelux, 2004
56 p. : ill.
ISBN
90-6969-370-4

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Londen 1900, Scotland Yard staat voor een raadsel. Op een paar weken tijd vinden zij zes kinderlijken. Geen van allen draagt sporen van verwondingen, gestorven van angst, zo lijkt het wel. Er is één gemeenschappelijke noemer: allen zijn tussen de dertien en de veertien jaar oud. Lewis Franck, een heer van stand, trekt op eigen houtje op onderzoek.
In Wenen ondertussen krijgt de befaamde psychoanalist Sigmund Freud op korte tijd enkele pubers op consultatie die lijden onder eenzelfde nachtmerrie: achtervolgd door zwaarbewapende ridders eindigt hun vlucht bij een steile rotskloof waarna de leegte volgt.
In Londen ontdekt Lewis dat onder het plaveisel van de grootstad een geheim genootschap vreemde experimenten uitvoert. Via gesofisticeerd materiaal en met behulp van een medium willen de leden van het genootschap toegang krijgen tot kennis die hen de macht over de wereld moet bezorgen. Om hun uiteindelijke doel te bereiken moeten ze een heel krachtig medium vinden. Hun medewerkers…Lire la suite
Een jongen uit Londen en een meisje uit Wenen, beiden dertien jaar oud, beschikken over telekinetische eigenschappen. Een sinister genootschap, dat bijeenkomsten houdt in een verborgen tempel in het ondergrondse Londen, ontdekt hun bijzondere gaven. Enkele leden ontvoeren de kinderen om hun paranormale talenten via een telepathisch apparaat over te brengen op één van hun medeleden. Een inspecteur van Scotland Yard ruikt onraad en dringt in de onderaardse gewelven door. Zelfs Sigmund Freud vervult een kleine rol als dromenuitlegger. Typisch het eerste deel van een nieuwe reeks waarin verschillende verhaallijnen worden uitgezet. Niet altijd even helder en duidelijk. Ook het thema is niet bijster origineel. De realistische tekeningen in zachte pasteltinten geven de sfeer in het vroeg twintigste-eeuwse Londen goed weer. Deze ballonstrip is gericht op volwassenen en oudere jeugd, die enige bovennatuurlijke geheimzinnigheid wel kunnen waarderen.

À propos de Arnaud Leterrier

Arnaud Leterrier, né le 7 avril 1968 à L'Haÿ-les-Roses et décédé le 5 juin 2007 est un dessinateur de bande dessinée français.

Biographie

Associé à Ferry Van Vosselen, il est l'auteur de la série Les Chasseurs de Rêves (Glénat, coll. La Loge noire).

Publications

Références

Annexes

Bibliographie

Liens externes

  • Blog
  • Portail de la bande dessinée
En lire plus sur Wikipedia