Het leven van markiezin Émilie du Châtelet (1706-1749), een vrouw uit de tijd van de Verlichting die publiceerde over wiskunde en natuurkunde. De filosoof Voltaire was haar mentor en een van haar minnaars.
Titre
Divine Emilie
Directeur
Arnaud Selignac
Acteur
Léa Drucker Thierry Frémont
Langue
Français
Éditeur
Just Bridge, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
100 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344746625

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Frans kostuumdrama uit 2007 over het leven van markiezin Émilie du Châtelet (1706-1749). Dankzij haar vader kreeg Émilie een wetenschappelijke opleiding, in een tijd dat de adellijke meisjes in het klooster opgeleid werden. Op haar 19e jaar werd ze uitgehuwelijkt aan de markies van Châtelet. Émilie was wiskundige en natuurkundige en vertaalde werk van Isaac Newton in het Frans, het bekendst is ze echter als minnares van Voltaire die ook haar wetenschapsmentor was. Regisseur is Arnaud Sélignac (Nemo), in de hoofdrollen Léa Drucker en Thierry Frémont. Cinema.nl geeft drie (van vijf) sterren: 'Verzorgde tv-dramatisering (...) Léa Drucker, telg uit een Franse familie van bekende mediafiguren, is een passend eigenzinnig-glamoureuze Émilie. Als co-auteur van het kundige scenario tekende Élisabeth Badinter, een feministisch filosofe die meerdere studies over Émilie du Châtelet publiceerde.' Er zijn geen extra's.

À propos de Arnaud Selignac

Arnaud Sélignac, né en 1957 à Paris, est un réalisateur français.

Biographie

Filmographie sélective

Télévision

  • 1990 : Ivanov
  • 1993 : Une femme pour moi
  • 1995 : Entre ces mains-là
  • 1996 : La Femme de la forêt
  • 1996 : Flics de choc: La dernière vague
  • 1996 : Emma Sorel (Emma - Première mission)
  • 1997 : Week-end !
  • 1997 : Si je t'oublie Sarajevo
  • 1999 : Fleurs de sel
  • 2000 : Lire la mort
  • 2000 : Quand j'étais petit
  • 2001 : Ma vie en l'air
  • 2001 : Phobies
  • 2001 : Mausolée pour une garce
  • 2003 : AurélienEn lire plus sur Wikipedia