Livre
Néerlandais
Sam Berger is de enige van de politie van Stockholm die aan een seriemoordenaar denkt als er enkele 15-jarige meisjes zijn verdwenen, maar er geen lichamen opduiken.
Titre
Grensgebieden
Auteur
Arne Dahl 1963-
Traducteur
Ron Bezemer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Utmarker
Éditeur
Amsterdam: De Geus, [2019] | Autres éditions
357 p.
ISBN
9789044540963 (ISBN sticker, paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sam Berger (40) is de enige van de politie van Stockholm die aan een seriemoordenaar denkt als er diverse vijftienjarige meisjes zijn verdwenen, maar er geen lichamen opduiken. Hij gaat ver buiten zijn boekje als hij op eigen houtje onderzoek doet en enkele collega’s vraagt hem te helpen. Al gauw blijkt dat de dader hem zelf moet hebben, evenals de Zweedse geheime dienst SÄPO in de persoon van Molly Blom (36). Psychologisch zit deze intelligente thriller heel gedegen in elkaar en de drang van de dader om meisjes te belagen wordt goed invoelbaar gemaakt. Ook Berger zelf heeft een groot aandeel in diens achterliggende problematiek. Halverwege kantelt het verhaal en komt daarmee in een stroomversnelling als niet iedereen is wie hij zegt te zijn. Gaandeweg stijgt de spanning tot onhoudbare hoogte. De Zweedse auteur is rijkelijk gelauwerd voor zijn series over het A-team en het Opcopteam. Het eind van het wel afgeronde verhaal wijst mogelijk vooruit naar het volgende deel van deze zinderen…Lire la suite

À propos de Arne Dahl

Arne Dahl, pseudonyme de Jan Arnald, né le 11 janvier 1963 à Sollentuna dans le comté de Stockholm en Suède, est un journaliste, critique littéraire, scénariste et romancier suédois. Principalement connu pour ses romans policiers écrits sous son nom de plume, ses livres sont traduits en plusieurs langues et connaissent une popularité qui dépasse les frontières de la Suède.

Biographie

Après ses études, Arne Dahl débute comme critique littéraire et journaliste.

Il entame en 1999 une série policière sous le pseudonyme d'Arne Dahl qui est consacrée aux aventures de l'équipe A, un groupe de six policiers hautement qualifiés exerçant sous la responsabilité du commissaire Hutlin dans le Stockholm des années 1990.

À la suite du succès de cette série, ces romans sont traduits en de nombreuses langues. Les cinq premiers volu…En lire plus sur Wikipedia