Livre
Néerlandais

Midzomernachtdroom

Arne Dahl (auteur), Ydelet Westra (traducteur)
Als na enkele moorden geen van de verdachten zich iets kan herinneren, grijpt een speciaal Zweeds politieteam deze verrassende overeenkomst aan om verder te zoeken.
Titre
Midzomernachtdroom
Auteur
Arne Dahl 1963-
Traducteur
Ydelet Westra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
En midsommarnattsdröm
Éditeur
Breda: De Geus, 2012 | Autres éditions
410 p.
ISBN
9789044522600 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit zelfstandig te lezen zesde deel over het Zweedse politieteam, gespecialiseerd in internationale misdaadbestrijding, zien de zeven rechercheurs in eerste instantie geen verband tussen de moord op een Koerdische man, een Poolse verpleegster en een tv-producent. Met het gegeven dat geen van de gearresteerde verdachten zich de moord herinnert, komt het team iets bijzonders op het spoor. Net zo ongrijpbaar als het karakter ‘Puck’ in het gelijknamige drama van Shakespeare blijkt er achter de schermen iemand anders te zijn, zeer intelligent en met een hoog ethisch besef, die de touwtjes in handen heeft. In soepel lopend proza besteedt de auteur veel aandacht aan het ontwikkelen van de verschillende karakters binnen het team. Hun persoonlijke problemen, ambities, tekortkomingen krijgen een psychologische diepgang waardoor de personages gaandeweg steeds meer gaan leven. Dat gaat in het begin een beetje ten koste van de spanning die enkel optreedt in de hoofdstukken waarin de lezer kenni…Lire la suite

À propos de Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Image by Sara Arnald

Arne Dahl, pseudonyme de Jan Arnald, né le 11 janvier 1963 à Sollentuna dans le comté de Stockholm en Suède, est un journaliste, critique littéraire, scénariste et romancier suédois. Principalement connu pour ses romans policiers écrits sous son nom de plume, ses livres sont traduits en plusieurs langues et connaissent une popularité qui dépasse les frontières de la Suède.

Biographie

Après ses études, Arne Dahl débute comme critique littéraire et journaliste.

Il entame en 1999 une série policière sous le pseudonyme d'Arne Dahl qui est consacrée aux aventures de l'équipe A, un groupe de six policiers hautement qualifiés exerçant sous la responsabilité du commissaire Hutlin dans le Stockholm des années 1990.

À la suite du succès de cette série, ces romans sont traduits en de nombreuses langues. Les cinq premiers volu…En lire plus sur Wikipedia