Nadat aan een bankoverval met gijzeling in hartje Stockholm door een speciale eenheid van de Zweedse recherche een einde is gemaakt, blijft men het gevoel houden dat er iets niet klopt.
Titre
Requiem
Auteur
Arne Dahl 1963-
Traducteur
Ydelet Westra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Dödsmässa
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2011
381 p.
ISBN
9789044514902 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op de dag dat George W. Bush de oorlog aan Saddam Hussein verklaart, vinden er in Stockholm een bankoverval en een gijzeling plaats. Een arrestatieteam en een anti-terreureenheid rukken uit en een al gepensioneerde commissaris wordt om ondersteuning gevraagd. Maar het is een vreemde overval. De overvallers nemen geen contact op en hebben ook geen eisen. Als de gewapende eenheden binnenvallen, weten de gijzelnemers te ontkomen. Maar iets klopte er niet en dat blijft de hoofdpersonen dwars zitten. Want waarom of waardoor is een badkamer in een naburig huis vernield? En wat heeft een klassiek bureau met de overval te maken? Zevende thriller met het Zweedse A-team; er staan er nog drie te verschijnen. Het zijn stuk voor stuk thrillers met gecompliceerde intriges die bestaan uit talrijke verhaallijnen, waaronder zelfs een uit de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt het verhaal verteld vanuit talrijke perspectieven, waarmee de schrijver blijkt geeft van groot psychologisch inzicht. Het betere vak…Lire la suite

À propos de Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Image by Sara Arnald

Arne Dahl, pseudonyme de Jan Arnald, né le 11 janvier 1963 à Sollentuna dans le comté de Stockholm en Suède, est un journaliste, critique littéraire, scénariste et romancier suédois. Principalement connu pour ses romans policiers écrits sous son nom de plume, ses livres sont traduits en plusieurs langues et connaissent une popularité qui dépasse les frontières de la Suède.

Biographie

Après ses études, Arne Dahl débute comme critique littéraire et journaliste.

Il entame en 1999 une série policière sous le pseudonyme d'Arne Dahl qui est consacrée aux aventures de l'équipe A, un groupe de six policiers hautement qualifiés exerçant sous la responsabilité du commissaire Hutlin dans le Stockholm des années 1990.

À la suite du succès de cette série, ces romans sont traduits en de nombreuses langues. Les cinq premiers volu…En lire plus sur Wikipedia