Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het aapje dat geluk pakt

Arnon Grunberg (auteur)

Het aapje dat geluk pakt

Genre:
Tweede man op de Nederlandse ambassade in Peru, een mooie vrouw en twee schattige dochtertjes: Jean Baptist Warnke is zo tevreden ‘dat het bijna onkies is’. Dan verliest Wamke zich in een gepassioneerde verliefdheid op de jonge Malena. Hij raakt de werkelijkheid volledig uit het oog en laat zich misbruiken voor politieke doeleinden.
Titre
Het aapje dat geluk pakt
Auteur
Arnon Grunberg
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 2018 | Autres éditions
124 p.
ISBN
9789038806105 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jean Baptist Warnke is een Nederlandse diplomaat (‘met zo’n naam kun je bijna niets anders worden’). Als tweede man op de Nederlandse ambassade in Peru met goede vooruitzichten, een mooie vrouw en twee schattige dochtertjes voelt hij zich zo tevreden ‘dat het bijna onkies is’. Toch knaagt er iets: het gevoel dat zijn leven op een vergissing berust. Hij verliest zich in een gepassioneerde verliefdheid op de jonge Malena. In de ban van zijn passie maakt hij zichzelf belachelijk en ziet hij de aanwijzingen over het hoofd dat Malena hem gebruikt voor politieke doeleinden. Het leidt tot zijn onvermijdelijke ondergang die resulteert in verbittering en vernietigingsdrang op de verontrustende slotpagina’s. Grunberg schreef (oorspronkelijk voor de Literaire Boekenmaand van de Bijenkorf) een vlot lezende, even absurde als spannende novelle vol ironie en venijn over een man met een leeg leven die zich met overgave stort op wat hij ziet als wenkend geluk.

À propos de Arnon Grunberg

Arnon (Yasha Yves) Grünberg est un romancier néerlandais né le 22 février 1971 à Amsterdam. Il a l'habitude d'orthographier son nom de famille sans umlaut : Grunberg.

Biographie

L'auteur publie son premier roman à l'âge de vingt-deux ans, Lundis bleus connaît immédiatement un vif succès en Europe et est traduit en treize langues. Depuis, Arnon Grünberg vit à New York. En 2009 il obtient le prix Constantijn Huygens.

Arnon Grünberg a publié quelques ouvrages sous le pseudonyme hétéronyme Marek van der Jagt, ce qui lui a permis de remporter deux fois le prix Anton Wachter du meilleur premier roman (pour Lundis bleus en 1999 sous le nom Arnon Grünberg, et pour Histoire de ma calvitie sous le nom Marek van der Jagt en 2000). Il est également l'auteur de scénarios pour le cinéma et le théâtre et a …En lire plus sur Wikipedia