Livre
Néerlandais

De vallei der verschrikking

De vallei der verschrikking

Dans la série:
Genre:
Op kasteel Birlstone wordt omstreeks 1890 een moord gepleegd die Sherlock Holmes en Dr. Watson veel hoofdbrekens geeft.
Titre
De vallei der verschrikking
Auteur
Arthur Conan Doyle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The valley of fear
Éditeur
Amsterdam: Pantheon, 2015 | Autres éditions
238 p.
ISBN
9789049927691 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 31 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sherlock Holmes de wereldbekende Londense privédetective en zijn trouwe, bijdehandse compagnon Dokter Watson, trotseren de tijd en dienen op stuk van zowel spanningsgehalte als wat betreft literaire kwaliteiten, zeker niet onder te doen voor 'sleuths' en 'private-eye's' van recentere datum. Het siert dan de uitgevers dat ze een nieuwe vertaling brengen van de volledige romans en verhalen, gebracht in volgorde van de eigen chronologie van de verhalen: van Holmes' eerste zaak in 1874 tot zijn laatste in 1914, maar het blijft enigszins bevreemdend dat zij opteren voor een voorplatontwerp waarin zwoele vrouwen de toon zetten (terwijl vrouwen in de verhalen met een vergrootglas moeten worden gezocht) en waar van de stijl verwijst naar de jaren '30-'40'. Wellicht valt dit toe te schrijven aan de noodzaak van 'verborgen verleiding'.

Deel drie bevat de verhalen die zich in het leven van de detective afspelen in de periode juni-december 1887. Zes verhalen, waaronder 'De Vereniging van d…Lire la suite
Tweede deel in een Sherlock Holmes-serie van uitgeverij Pantheon. Hoofdfiguren zijn detective Sherlock Holmes en dr. Watson. In het titelverhaal wordt op kasteel Birlstone omstreeks 1890 een moord gepleegd die Sherlock Holmes en Dr. Watson veel hoofdbrekens geeft. Dit deel bevat naast het titelverhaal ook onder meer de verhalen ‘Een schandaal in Bohemen’, ‘De vijf sinaasappelpitten’ en ‘Een kwestie van identiteit’. Kleine druk.

À propos de Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle (prononcé en anglais : /ˈɑːθə ˈkəʊnəEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions