Flipback
Néerlandais

Dagboek van een geisha

Arthur Golden (auteur), Ronald Cohen (traducteur)
Dagboek van een geisha is het aangrijpende liefdesverhaal over het leven van Sayuri, die als achtjarig meisje door haar vader wordt verkocht aan een geishahuis in Kioto. Daar wordt ze met harde hand ingewijd in de kunst van het verlokken en vermaken van machtige mannen. Haar verhaal laat geen lezer onberoerd. In deze schitterende roman, opgetekend aan de hand van het authentieke levensverhaal van
Sujet
Geisha's
Titre
Dagboek van een geisha
Auteur
Arthur Golden
Traducteur
Ronald Cohen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Memoirs of a geisha
Édition
61
Éditeur
Amsterdam: Dwarsligger, 2009
941 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800062 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 10 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze roman beschrijft het leven van een jonge vrouw die als negenjarige verkocht wordt om in Kioto opgeleid te gaan worden tot geisha. Dat gaat niet zonder slag of stoot, omdat vooral een oudere geisha haar dwars zit. Toch lukt het haar, omdat er voor haar ontmaagding veel geld wordt geboden, om haar opleidingsschulden te voldoen en een veelgevraagde figuur te worden. Het geheel speelt voornamelijk in de jaren '30, maar loopt uit tot heden. Omdat het zeer plezierig geschreven is, leest het ook vlot. Dat komt mede doordat de geisha het verhaal aan een derde vertelt, zodat er veel gesproken tekst is. Binnen de levensgeschiedenis is er veel aandacht voor de zware opleiding, waarover met oog voor details geschreven wordt. De lezer krijgt diepgaande informatie over de verschillende kledingstukken, de diverse huizen en alles daaromheen. De auteur slaagt er volledig in een beeld te geven van deze besloten vrouwengemeenschap met haar veelvoud aan intriges dat van het begin tot het einde blijf…Lire la suite

À propos de Arthur Golden

Arthur Golden est un écrivain américain né en 1956 à Chattanooga, dans le Tennessee.

Diplômé de Harvard en histoire de l'art japonais et titulaire d'une maîtrise en histoire du Japon de l'Université de Columbia, où il a aussi appris le mandarin, il enseigne maintenant la littérature et les techniques d'écritures à Boston.

L'œuvre qui l'a rendu célèbre est Geisha (Memoirs of A Geisha), paru en 1997, vendu à plus de 4 millions d'exemplaires en langue anglaise et traduit en 32 langues. Ce roman raconte la vie d'une geisha, sans aucun tabou.

Une adaptation cinématographique, Mémoires d'une geisha, en a été tirée en 2005 par Rob Marshall, mettant en vedette l'actrice Zhang Ziyi.

Liens externes

  • Portrait en ligne d'Arthur Golden