Livre
Anglais

The crucible : a play in four acts

Arthur Miller (auteur)
Toneeltekst van de Amerikaanse schrijver (1915- ) over een heksenjacht in 1692 in Salem, een puriteins dorp in Massachusetts. Met inleiding en woordverklaringen in het Nederlands.
Titre
The crucible : a play in four acts
Auteur
Arthur Miller
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, [2010]? | Autres éditions
126 p.
ISBN
9780141182551 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 19 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'The Crucible' uit 1953 is een historiestuk van de Amerikaanse toneelschrijver (1915, vooral bekend van 'Death of a salesman') over een heksenjacht in 1692 in Salem, een puriteins dorp in Massachusetts. Aanleiding was het feit dat een aantal jonge meisjes dat zich wilde uitleven in extatische dansen daarbij betrapt worden. Om aan straf te ontkomen beschuldigen zij anderen ervan hen behekst te hebben. Dit wordt geloofd, maar in een soort massapsychose ontstaat een kettingreactie, waardoor enkele honderden in staat van heksenbeschuldiging komen. Een kerkelijke rechtbank in deze theocratische samenleving laat negentien personen ophangen. Een boer die de massaverdwazing ontmaskeren wil, deelt hun lot. Het stuk, dat een beklemmende spanning heeft en grotendeels op waarheid berust, is een aanklacht tegen de communistenjacht door McCarthy in de USA ontketend. Met een informatief voorwoord in het Nederlands. Om het niet eenvoudige Amerikaans te verduidelijken is in deze uitgave voor scholiere…Lire la suite

À propos de Arthur Miller

Arthur Asher Miller, né le 17 octobre 1915 à New York (États-Unis) et mort le 10 février 2005 à Roxbury (États-Unis), est un dramaturge, écrivain et essayiste américain,.

Miller est une figure importante de la littérature et du cinéma américain du XXe siècle. Il a écrit un nombre important de pièces de théâtre dont les plus connues sont Les Sorcières de Salem (The Crucible) et Mort d'un commis voyageur (Death of a Salesman) qui sont toujours fréquemment jouées. Miller est aussi connu pour son bref mariage avec Marilyn Monroe.

Biographie

Jeunesse

Arthur …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque