Braille
Néerlandais

Op zoek naar een toekomst : verhalen

Arthur Miller (auteur), Guido Golüke (traducteur)

Op zoek naar een toekomst : verhalen

Genre:
In deze verzamelde verhalen legde toneelauteur Arthur Miller snapshots van een generatie vast. Het is een indrukwekkende bundel, waarin zowel melancholie als vitaliteit doorklinkt.
Titre
Op zoek naar een toekomst : verhalen
Auteur
Arthur Miller
Traducteur
Guido Golüke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2012
19 banden
Éditeur original
Atlas Contact
Note
Gemaakt in Vlaanderen

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Arthur Miller (1915-2005) is een van de grote Amerikaanse toneelschrijvers van de 20e eeuw. Zijn ‘Death of a Salesman’ uit 1949 is een klassieker. In 1956 trouwde hij met Marilyn Monroe. Dat Arthur Miller naast toneelwerk ook korte verhalen schreef, is minder bekend. Om die reden is deze verzamelbundel een unieke uitgave. De meeste verhalen zijn autobiografisch en beschrijven diverse episoden uit zijn leven. Intieme herinneringen aan zijn kindertijd en vroege jeugd staan naast verhalen over zijn schrijverschap, zijn joodse afkomst en zijn oorlogservaringen. Opmerkelijk is dat Miller zich niet aansluit bij de in zijn tijd gangbare trends binnen het genre van het korte verhaal. Zijn verhalen zijn ondubbelzinnig anekdotisch en ontberen de suggestieve compositie en thematiek van een Carver, Cheever of Salinger. In een voorwoord gaat Miller in op het verschil tussen zijn toneelwerk en zijn verhalen. Daarin geeft hij toe dat zijn talent als toneelschrijver prevaleert. Zijn verhalen heeft hi…Lire la suite

À propos de Arthur Miller

Arthur Asher Miller, né le 17 octobre 1915 à New York (États-Unis) et mort le 10 février 2005 à Roxbury (États-Unis), est un dramaturge, écrivain et essayiste américain,.

Miller est une figure importante de la littérature et du cinéma américain du XXe siècle. Il a écrit un nombre important de pièces de théâtre dont les plus connues sont Les Sorcières de Salem (The Crucible) et Mort d'un commis voyageur (Death of a Salesman) qui sont toujours fréquemment jouées. Miller est aussi connu pour son bref mariage avec Marilyn Monroe.

Biographie

Jeunesse

Arthur …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions