Livre
Néerlandais

Lotta versiert een kerstboom

Astrid Lindgren (auteur), Ilon Wikland (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als Lotta's vader voor Kerstmis geen kerstboom heeft kunnen krijgen omdat ze waren uitverkocht, gaat Lotta op weg om een kerstboom te versieren. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Lotta versiert een kerstboom / Astrid Lindgren ; met tek. van Ilon Wikland
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Ilon Wikland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Visst kan Lotta nastan allting
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2016 | Autres éditions
[30] p. : ill.
ISBN
9789021617350 (hardback)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Uitgeverij Ploegsma heeft de afgelopen jaren zowat alle romans van Astrid Lindgren in de 'Astrid Lindgren Bibliotheek' heruitgegeven, en voorziet daarbij de meeste werken van nieuwe illustraties door Nederlandse illustratoren. Toch blijven er nog enkele schaarse prentenboeken over met de klassieke prenten van Ilon Wikland. Na Lotta kan al fietsen verscheen Lotta versiert de kerstboom in een groot en kleurig prentenboekenformaat. Terwijl de figuren van Ilon Wikland iets ouderwets en klassieks uitstralen, ogen de prenten in zekere zin modern. Daar draagt zeker de soms originele inkleuring toe bij, waarvan ik niet weet of die door Wikland zelf of met behulp van een computer werd gedaan. Maar ook het wat vreemde, verwrongen perspectief waarmee we op een dubbelpagina vaak vanboven af op een kamer, een bed of een dorpje kijken, heeft iets heel moderns.

Lotta, het vijfjarige jongste zusje van Jonas en Mia-Maria, schept er graag over op dat ze eigenlijk alles kan. Ze help…Lire la suite
De 5-jarige Lotta is stoer en kan bijna alles, maar soms gaat er wel eens iet mis. Ze hoort dat haar vader geen kerstboom heeft kunnen kopen omdat alle kerstbomen uitverkocht zijn en dat ze dit jaar dus geen kerstboom zullen hebben. De chauffeur van een vrachtwagen met kerstbomen weigert Lotta er een te verkopen en scheurt weg met zijn wagen. Gelukkig voor Lotta valt er een boom van de wagen. Samen met een benzinepomphouder bindt ze deze kerstboom op haar slee. Thuisgekomen zijn haar broertje en zusje in tranen omdat ze dit jaar geen kerstboom zullen hebben. Maar als Lotta verteld wat er gebeurd is, is iedereen blij. Een paar dagen later versieren ze met z'n allen de kerstboom en zijn ze trots op die stoere Lotta, die bijna alles kan. De vele gestileerde en kleurrijke in waterverf uitgevoerde illustraties zijn voor een deel bladzijvullend. Enkele van de illustraties geven de kijker de indruk van een bovenaanzicht in groothoekperspectief. De behoorlijke hoeveelheid tekst, afgedrukt in …Lire la suite

Lotta versiert een kerstboom

Dit boek uit 1975 is aan zijn vierde druk toe. Het vertelt over de vijfjarige Lotta die vol vertrouwen is dat ze alles kan. Het is een leuk, gezellig boek dat menig ouder met plezier in de kersttijd aan zijn/haar kroost zal vertellen. Ondanks de hoge leeftijd, kan dit verhaal nog steeds kinderen boeien en zitten er herkenbare elementen in. Het feit dat een vijfjarige alleen op weg gaat (dat kon toen nog!) en zoveel grootse zaken onderneemt, stoort geenszins. De authentieke prenten zijn niet ouderwets maar 'vintage' en daardoor weer hip en aantrekkelijk.


À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteure d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916), et un frère, Gunnar Ericsson (né en 1906).

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions