Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Mirabel

Astrid Lindgren (auteur), Pija Lindenbaum (dessinateur)
Britta's droomwens, een pop, gaat op een bijzondere manier in vervulling. Prentvertelling met grote en kleinere tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Armoede, Poppen
Titre
Mirabel / tekst Astrid Lindgren ; ill. Pija Lindenbaum
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Pija Lindenbaum
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Mirabell
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, © 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-216-1915-6 9789021619156 (hardback)
Placing suggestion
Spelen - Speelgoed (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Astrid Lindgren schreef het sprookje Mirabel al meer dan een halve eeuw geleden, en het verscheen totnogtoe al in enkele verhalen- of sprookjesbundels. Nu is het er in prentenboekenformaat met prachtige illustraties van Pija Lindenbaum. Jammer genoeg verschijnt er niet zoveel van deze Zweedse illustratrice bij ons, maar gelukkig kennen we wel haar illustraties uit De zeven vadertjes (1991). In heel wat kortverhalen en sprookjes van Lindgren spelen zieke of eenzame kinderen een hoofdrol, die worden door een fantasievriendje gelukkig gemaakt. In Mirabel is de hoofdpersoon een meisje, Britta-Kajsa, die zes was toen haar iets heel wonderlijks overkwam. De papa van Britta-Kajsa is tuinder en verkoopt zaadjes van groenten en bloemen in de stad, maar ze kunnen van de opbrengst nauwelijks rondkomen. Britta-Kajsa beseft dat ze nooit de pop zal krijgen waar ze zo vurig naar verlangt. Tot ze op een avond een klein, geel zaadje krijgt van een raar mannetje voor wie ze het hek…Lire la suite
Mirabel is de naam van de pop die gegroeid is uit een gouden zaadje, dat kleine Britta van zes in haar tuintje in de grond had gestopt. Hoe ze aan het kleinood kwam, is te lezen in een verhaal dat Astrid Lindgren schreef in 1949, maar dat beslist niet aan zeggingskracht en symboliek heeft ingeboet. Het is een sprookjesachtige vertelling over een arm meisje, wier wensdroom (een echte pop) onbereikbaar lijkt, maar toch uitkomt door een bezoek van een merkwaardig mannetje. De pop is bijzonder gezelschap: ze kan praten, lachen en eten, als Britta met haar alleen is. Het verhaal is opnieuw uitgebracht in een mooi voorleesboek, nu geïllustreerd met kleurige aquarellen, groot en klein, en met bijzondere perspectieven. Deze geven het verhaal iets extra’s door de kleine kip die - alleen in beeld - een rol speelt. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteur d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina et Ingegerd, et un frère, Gunnar Ericsson.

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses enfants, lorsque sa fille est atteinte d'une pneumoni…En lire plus sur Wikipedia