Livre
Néerlandais

Pippi en de dansende kerstboom

Astrid Lindgren (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Pippi Langkous is het er helemaal niet mee eens dat de kerstboom altijd maar saai stil moet blijven staan. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Cadeautjes
Titre
Pippi en de dansende kerstboom
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2020 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789021681160 (hardback)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het verhaal van Pippi en de dansende kerstboom is niet van recente datum maar werd onlangs ontdekt en is nu als prentenboek uitgegeven. De titel geeft al aan dat Pippi Langkous in dit verhaal de hoofdrol speelt. Deze keer is Pippi geen ondeugende jokkebrok maar wel een vriendelijk meisje dat ongelukkige kinderen toch nog een vrolijk kerstfeest bezorgt. Het verhaal begint een beetje melig: de kinderen van de familie Larsson zijn ongelukkig want het is kerstavond en hun moeder ligt in het ziekenhuis en hun vader is op zee. Daarom hebben zij geen kerstboom, geen kerstcadeautjes en geen lekker eten. Maar alles verandert wanneer Pippi op de rug van haar paard verschijnt met op haar hoofd een kerstboom vol brandende kaarsjes, vlaggetjes en lekkers. Pippi heeft ook een heleboel kerstcadeautjes en veel snoepjes bij. Na het dansen met de kerstboom, die volgens Pippi ook wel eens lol wil hebben, wordt er gesnoept en worden de geschenkjes uitgepakt.

Het verhaal eindigt vrij bruusk…Lire la suite
De avond voor Kerstmis zijn Pelle, Bosse en de kleine Inga van de familie Larsson helemaal alleen. Ze hebben geen cadeaus of lekker eten, zelfs geen kerstboom! Verdrietig zitten ze in de keuken als ze een raar geluid horen op de trap, het is Pippi langkous op haar paard! In 2002 in in de Koninklijke Bibliotheek van Stockholm een niet eerder gepubliceerd Pippi Langkousverhaal ontdekt. Het is een echt Pippi-verhaal. Als Pippi aankondigt dat ze met z'n allen met de kerstboom gaan dansen, corrigeren de andere kinderen haar meteen; ze bedoelt natuurlijk om de kerstboom dansen. Maar Pippi vindt dat een kerstboom niet altijd maar saai stil moet blijven staan! Dit prentenboek in niet al te groot vierkant formaat is door illustratrice Annet Schaap voorzien van een kleurrijke en stoere nieuwe Pippi. De hoofd- of achtergrondkleur van de spreads wisselt regelmatig. Vrolijk voorleesverhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteur d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916), et un frère, Gunnar Ericsson (né en 1906).

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions