Livre
Néerlandais

Pippi Langkous : alle verhalen

Astrid Lindgren (auteur), Carl Hollander (dessinateur), Liesbeth Borgesius-Wildschut (traducteur)
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.
Contient
Niveau de lecture
AVI 9, AVI M7
Titre
Pippi Langkous : alle verhalen
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Carl Hollander
Traducteur
Liesbeth Borgesius-Wildschut Saskia Ferwerda
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Boken om Pippi Långstrump
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2015 | Autres éditions
230 p. : ill.
ISBN
9789021671949 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vijfenzestig wordt ze volgend jaar, het eigenzinnige, roodharige sproetenkopje dat zonder vader of moeder, maar met paard en aap een vrolijk leventje leidt in Villa Kakelbont. Vijfenzestig, en nog steeds hebben haar knotsgekke, spannende, vaak hilarische avonturen nog niets aan waarde en leesbaarheid ingeboet. Opmerkelijk wanneer je weet dat alles begon aan het ziekenbed van Lindgrens dochtertje Karin, die maar bleef zeuren om verhaaltjes over een zekere 'Pippi Langkous' ? een naam die Lindgren zo bijzonder vond, zo vertelde ze later, dat ze er alleen maar een hoogst ongewoon meisje bij kon fantaseren. En dan is ongewoon ? zeker voor die tijd ? nog flauw uitgedrukt: met Pippi Langkous schiep Astrid Lindgren immers wars van elk pedagogisch verantwoord project een heldin die als symbool voor het ongerepte, niet door moraal en fatsoen aangetaste kind tot werkelijk íeders verbeelding spreekt. Wie Pippi zelf niet zou willen (of durven?) zijn, wil haar minstens als beste vriendin. Of ze nu …Lire la suite
Omnibus met alle avonturen van Pippi Langkous, het eigenwijze meisje dat alleen in Villa Kakelbont woont, terwijl haar vader als kapitein de zeeën bevaart. De verhalen hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren en de bundel ziet er met de oorspronkelijke illustraties van Carl Hollander, nu in kleur, nog steeds springlevend en allerminst gedateerd uit. Het boek is behoorlijk zwaar voor kinderhanden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Pippi Langkous

‘Twee maal drie is vier, wiedewiedewiet en twee is negen, ik richt de wereld in, wiedewiede naar mijn eigen zin!’ Dit aanstekelijke liedje nestelt zich meteen in je hoofd, voor wie het kent al gewoon bij het zien van het boek. Voor anderen kan de cd een hulpmiddeltje zijn. Wie kent de avonturen van Pippi niet? De vrolijke, guitige meid met twee oranje vlechtjes in haar haren die alle harten steelt. Pippi Langkous behoort voor velen van ons tot de leuke jeugdherinneringen. We kennen haar als het eigenzinnige meisje dat op een opgewekte manier door het leven stapt. Met haar burgerlijke buurkindjes Tommy en Anika steeds in de buurt, beleeft ze allerlei avonturen. Dit boek is een bundeling van verschillende verhalen van Pippi Langkous en er zit ook een cd’tje bij met een heleboel herkenbare liedjes. De illustraties zijn kleurrijk en vrij traditioneel, wat op zich niet misstaat bij dit boek. Kortom: een instant Pippi-gevoel!


À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteure d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916), et un frère, Gunnar Ericsson (né en 1906).

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions