Livre
Néerlandais

Pippi Langkous in Taka-Tukaland

Astrid Lindgren (auteur), Carl Hollander (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
Pippi Langkous in Taka-Tukaland
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Carl Hollander
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Pippi Langstrump i Soderhavet
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2006 | Autres éditions
98 p. : ill.
ISBN
9789021620015

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer Pippi's vader, die koning van Taka-Tuka-land is, zijn dochter komt halen voor een vakantie op dit eiland, gaan ook Annika en Tommy mee. Met slimheid en kracht weet Pippi onder andere twee pareldieven te verjagen. Los te lezen deel uit de serie Pippi Langkous-verhalen*; ze hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren. Het boek is uitgevoerd in een duidelijke druk en is voorzien van de vlotte zwart-wittekeningen van Carl Hollander. Ze passen goed bij het verhaal. Verzorgde, gebonden uitgave. Met anderhalve pagina informatie over en een foto van de auteur. Vanaf ca. 9 jaar.

Pippi Langkous in Taka-Tukaland

Meer dan 50 jaar (en zelfs bijna 60 jaar voor de Zweedse uitgave) blijven boeien, het is niet ieder boek gegeven. De boeken van Astrid Lindgren over het meisje Pippi Langkous wel. Pippi is een personage dat vanaf de eerste bladzijden je hart steelt: een ondeugend, eigenzinnig, maar ongelooflijk warm en teder kind. Ze trekt je mee in waanzinnige avonturen, en laat iedere lezer ernaar verlangen om in de schoenen van Tommy of Annika te staan. Wat Pippi typeert, is dat ze lak heeft aan wat anderen van haar denken, dat ze leeft zoals zij wil leven, dat ze niet altijd een toonbeeld van beleefdheid is, maar dat ze tegelijk het hart op de juiste plaats heeft. En dat alles geeft haar een charme waar iedereen, jong en oud, als een blok voor valt. Dit boek is een heruitgave van het origineel, met een volledig herziene tekst, waardoor dit prachtige verhaal leesbaar blijft voor nog vele generaties na ons…


À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteur d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916), et un frère, Gunnar Ericsson (né en 1906).

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions