Livre
Néerlandais

Rovers, draken & peperkoeken : alle verhalen van Astrid Lindgren

Autre titre Alle verhalen van Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (auteur), Alex De Wolf (dessinateur)

Rovers, draken & peperkoeken : alle verhalen van Astrid Lindgren

Autre titre Alle verhalen van Astrid Lindgren

Public cible:
3-5 ans et plus
Bundel verhalen over het kerstfeest en sprookjesachtige verhalen. Met een levensbeschrijving van de auteur. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Rovers, draken & peperkoeken : alle verhalen van Astrid Lindgren
Autre titre
Alle verhalen van Astrid Lindgren
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Alex De Wolf
Titre uniforme
Alle verhalen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2009 | Autres éditions
359 p. : ill.
ISBN
9789021665726

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Omvangrijke verzamelbundel met 38 verhalen en een beknopte autobiografie die voor het eerst verscheen naar aanleiding van de 85e verjaardag van de schrijfster. De centrale thema's in deze bundel zijn het kerstfeest en de voorbereidingen hierop (met name in het begin van onze eeuw in Zweden) en aan sprookjes verwante onderwerpen. De lengte van de verhalen is wisselend. Ze zijn voor het merendeel al (vaker) verschenen, soms ook als prentenboek. De hoofdpersonen zijn bekende verhaalfiguren van de auteur die ook voor de hedendaagse jeugd heel herkenbare gevoelens hebben die vaak met enige humor beschreven worden. De schrijfster heeft met behulp van een zeer beeldende stijl een prima sfeer geschapen, die door de goed bij de tekst passende, voor deze gewijzigde druk vernieuwde, zwart-witte tekeningen nog wordt versterkt. De woordkeus is niet te moeilijk, al zullen bepaalde begrippen wel enige toelichting behoeven. Zeer verzorgde uitgave met een nieuw omslag met een kleine gekleurde omslagil…Lire la suite

À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteure d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916), et un frère, Gunnar Ericsson (né en 1906).

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions