Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Sprookjes onder de kersenboom

Astrid Lindgren (auteur), Alex De Wolf (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Bundel met sprookjesachtige verhalen en verhalen over het kerstfeest. Met een levensbeschrijving van de auteur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Sprookjes onder de kersenboom
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Alex De Wolf
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2015
232 p. : ill.
Note
De verhalen in deze bundel verschenen eerder in de bundel Rovers, draken & peperkoeken.
ISBN
9789021674308 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Omvangrijke verzamelbundel met 28 verhalen en een beknopte autobiografie die voor het eerst verscheen naar aanleiding van de 85e verjaardag van de schrijfster. De centrale thema's in deze bundel zijn het kerstfeest en de voorbereidingen hierop (met name in het begin van onze eeuw in Zweden) en aan sprookjes verwante onderwerpen. De lengte van de verhalen is wisselend. Ze zijn al vaker verschenen, soms ook als prentenboek. De hoofdpersonen zijn bekende verhaalfiguren van de auteur die ook voor de hedendaagse jeugd heel herkenbare gevoelens hebben die vaak met enige humor beschreven worden. De schrijfster heeft met behulp van een zeer beeldende stijl een prima sfeer geschapen, die door de goed bij de tekst passende, voor deze gewijzigde druk vernieuwde, zwart-witte tekeningen nog wordt versterkt. De woordkeus is niet te moeilijk, al zullen bepaalde begrippen wel enige toelichting behoeven. Zeer verzorgde uitgave met een nieuwe omslagillustratie die past bij de titel. De verhalen versche…Lire la suite

Sprookjes onder de kersenboom

Dit mooi vormgegeven sprookjesboek is een bundeling van 28 eerder verschenen verhalen van Astrid Lindgren. Ze variëren in lengte van 4 bladzijden tot 21 in het verhaal van Ridder Niels van Eka. Mooie zwart-witillustraties van Alex de Wolf sluiten aan bij de teksten. Die vertellen over gewone kinderen die iets bijzonders meemaken of gewoon veel fantasie hebben. Ze gaan over kleine wezens, over fluisterende stemmen, over draakjes, tweelingen, prinsesjes, woeste rovers, een stierenvechter, een ridder, spoken, elfjes, bijzondere dieren en nog veel meer. Sommige verhalen zijn in de ik-persoon geschreven. Af en toe is een verhaal zo meeslepend verteld dat het lijkt alsof je het zelf meemaakt. Andere zijn dan weer minder herkenbaar. Maar altijd is er wel iets origineels, grappigs, ontroerends of spannends. Een heerlijk tijdloos geheel om uit voor te lezen of om naar te luisteren.


À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteure d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916), et un frère, Gunnar Ericsson (né en 1906).

Sténographe et secrétaire, Astrid Lindgren prend l'habitude de raconter des histoires pour ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions