Bande dessinée
Néerlandais

De schipbreukelingen

Aude Picault (scénariste), Fabrice Parme (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Genre:
De Mergpijp heeft een verbod om uit te varen. Kapitein Victor moet dan maar op rooftocht langs het strand: met valse signalen veroorzaakt hij schipbreuken, een misdaad waarop zware straffen staan op Schildpaddeneiland. Op een nacht doet hij een galjoen stranden. Aan boord zitten geen schatten, maar wel een lading zwarte slaven. Als Victor de volgende ochtend terugkomt, zijn ze verdwenen! Blijkt da
Sujet
Zeerovers
Titre
De schipbreukelingen / scen. Aude Picault en Fabrice Parme ; tek. Fabrice Parme
Scénariste
Aude Picault
Auteur
Fabrice Parme
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les naufragés
Édition
1
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, 2012
46 p. : ill.
ISBN
9789085582625 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een leuk stripalbum over een piratenfamilie die op een eiland woont waar alleen zeerovers wonen. Vader kapitein Victor MacRails is werkloos en heeft vele schulden waardoor zijn schip aan de ketting ligt. Om rond te komen gaat hij over op iets dat absoluut 'not done' is bij de piraten: hij laat een schip op de kliffen stranden. De lading bestaat uit zwarte slaven, die hij onderbrengt in een grot. Zijn grootste rivaal verkoopt de slaven en dat stuit Victor en zijn gezin tegen de borst. De MacRails zorgen ervoor dat de slaven worden bevrijd en op een ander eiland een nieuw leven kunnen opbouwen. Klinkt serieus, maar het is een komische, humoristische strip met vele grappen op diverse niveaus voor jong en oud. De tekeningen en het kleurgebruik zijn fris, vrolijk en leuk. Het taalgebruik is goed te volgen, duidelijke belettering. Een geslaagd humoristisch album.

À propos de Aude Picault

Aude Picault, née le 21 juin 1979, est une dessinatrice et une scénariste de bande dessinée française.

Biographie

Aude Picault publie d'abord Moi je et Josée à compte d'auteur, l'année précédant son diplôme en graphisme/multimédia de l’École nationale supérieure des arts décoratifs en 2005.

Joueuse de trombone, elle a fait partie du groupe les Ouiches Lorènes, auquel son livre Fanfare est dédié.

Elle a travaillé pour une agence de communication tout en publiant chez l'éditeur Warum Moi je. Délaissant le graphisme, elle se consacre ensuite à la bande dessinée.

Elle a également cofondé le blog collectif Chicou-Chicou en 2006 avec Domitille Collardey, Olivier Tallec et Boulet. Elle y incarnait Claude, une jeune femme un peu taciturne et un peu brutale, dont les aventures ont lieu dans la ville de Château-Gontier. Ont rejoint le groupe par la suite Lisa Mandel, Erwann Surcouf …En lire plus sur Wikipedia