Livre
Néerlandais

De tweeling van Highgate

Audrey Niffenegger (auteur), Jeannet Dekker (traducteur)
Nadat een eeneii͏̈ge tweeling van 21 jaar is gaan wonen in een flat in Londen die ze van een tante hebben gee͏̈rfd, verandert hun hechte relatie.
Titre
De tweeling van Highgate
Auteur
Audrey Niffenegger
Traducteur
Jeannet Dekker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Her fearful symmetry
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2010
413 p.
ISBN
9789022553558 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De zusjes Julia en Valentina (20), een gespiegelde tweeling, erven van hun tante Elspeth een appartement in Londen. Het ligt naast de verwilderde, Victoriaanse begraafplaats Highgate. Ze ontmoeten daar de treurende buurman Robert, geliefde van Elspeth, en de dwangneurotische Martin, verlaten door zijn vrouw. Hierdoor ontwikkelen zich verschillende verhaallijnen, die tenslotte samenvloeien. Elspeths geest waart nog rond in het huis; via een ouijadeboard krijgen Valentina en Robert contact met haar. Dit zorgt voor spannende verwikkelingen, die de schrijfster met intensiteit aannemelijk maakt. De (nieuwsgierigheid naar de) dood, liefde en symmetrie spelen een belangrijke rol in deze fascinerende roman, die vanuit wisselend perspectief wordt verteld. De Amerikaanse auteur (1963), kunstenaar en docent op het Columbia College in Chicago, baarde in 2003 al opzien met "De vrouw van de tijd-reiziger"; in 2009 werd deze bestseller verfilmd. Highgate, uitvoerig beschreven en inspiratiebron voor …Lire la suite

À propos de Audrey Niffenegger

CC BY-SA 3.0 - Image by Michael Strong

Audrey Niffenegger, née le 13 juin 1963 à South Haven dans le Michigan, est une romancière de science-fiction et une artiste américaine.

Biographie

Œuvres

Romans

  • Le temps n'est rien, Michel Lafon, 2005 ((en) The Time Traveler’s Wife, 2003)
  • Les Jumelles de Highgate, Oh !, 2009 ((en) Her Fearful Symmetry, 2009)

Liens externes

Suggestions