Livre
Néerlandais

Als ik jou was

Augusta Verburg (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Wie moet Maaike geloven? Haar lievelingsleraar of haar klasgenootje Brenda die zegt door hem misbruikt te zijn. Brenda's broer Bart raakt in de criminaliteit als duidelijk wordt wat er precies met Brenda aan de hand is. Vanaf ca. 13 jaar.
Contient
Titre
Als ik jou was
Auteur
Augusta Verburg
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Pimento, 2010
131, 158 p.
ISBN
9789049924027 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Augusta Verburg werkte als onderwijzeres, schreef scenario's en was journaliste, voor ze ? naar eigen zeggen ? haar ware passie ontdekte: kinder- en jeugdliteratuur. Haar verhaalstof komt grotendeels uit haar eigen leven: professioneel kwam ze meermaals met probleemjongeren in contact, ze gelooft heilig in de kracht van astrologie en leerde dat 'kinderen vaak wijzer zijn dan volwassenen'. Twee boeken uit de oubollige 'Truth and dare'-reeks van The House of Books, namelijk Maaike maakt haar keuze en Harde klappen, worden bij uitgeverij Pimento in een keerdrukpaperback geïntegreerd met levensechte foto's en korte, maar krachtige titels als 'Maaike' en 'Bart'.

Protagoniste Maaike heeft de handen vol aan haar intense, maar verwarrende vriendschap met de eenzelvige Milan. Op school zijn er wat gratuite ruzietjes met de populaire Brenda, maar die worden ruimschoots gecompenseerd door de interesse van Joep, 'het stuk van de school'. De ingrediënten komen zo uit een midde…Lire la suite
In dit omkeerboek zijn de eerste twee delen van de serie 'Als ik jou was' gebundeld: een reeks verhalen over een groep jongeren die elkaar (vaag) kennen en die te maken hebben met heftige, maar zeer realistisch beschreven problematiek. In het eerste deel (2002) staat Maaike (ca. 13) voor een dilemma: haar klasgenootje Brenda zegt misbruikt te zijn door Maaikes favoriete leraar. Wiens verhaal moet ze geloven? In het tweede deel (2004) komt Brenda's oudere broer Bart (ca. 14) aan het woord. Hij raakt in de criminaliteit als duidelijk wordt wat er precies met Brenda aan de hand is. Maaike en Bart hebben ieder een heel eigen, goed bij hun karakter passende toon. De auteur schreef scenario's voor de soaps 'Goudkust' en 'Onderweg naar morgen' en dat is absoluut te merken aan de sappige en spannende plots van beide verhalen. Gelukkig zijn deze verhalen iets realistischer en wat minder oppervlakkig dan genoemde soaps. Vanaf ca. 13 jaar.