DVD
Néerlandais

Mees Kees & Mees Kees op kamp

Barbara Bredero (directeur), Mirjam Oldenhave (antécédent bibliographique), Herman Witkam (compositeur)
Belevenissen van invaller mees Kees en de kinderen van zijn klas. Vanaf ca. 7 jaar.
Contenu
Mees Kees (2012)
Mees Kees op kamp (2013)
Sujet
Schoolleven
Titre
Mees Kees & Mees Kees op kamp
Directeur
Barbara Bredero
Antécédent bibliographique
Mirjam Oldenhave
Compositeur
Herman Witkam
Acteur
Willem Voogd Cas Jansen Hannah Hoekstra Sanne Wallis de Vries
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, © 2014
2 dvd-video's
Durée
ca. 81, 78 min.
EAN
8713045243128

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 3 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Twee films* over 'Mees Kees', gebaseerd op de populaire boeken van Mirjam Oldenhave. In de hoofdrollen zien we Willem Voogd en Sanne Wallis de Vries, regisseur is Barbara Bredero (Morrison krijgt een zusje). Kees is pas negentien jaar oud, leert voor meester en werkt als invaller in groep 6B. Met zijn onorthodoxe methoden weet hij de kinderen helemaal voor zich te winnen. Zo doet hij mee aan een boerwedstrijd, neemt de kinderen mee naar een pretpark en stapelt de tafels op elkaar als hij de tafels moet oefenen. Ook helpt hij de stille Tobias wiens moeder depressief in bed ligt sinds zijn vader is overleden. In de vervolgfilm gaat mees Kees met zijn klas 'op kamp' in de duinen, maar de strenge schooldirecteur Dreus wil dat het een leerzame en goed georganiseerde werkweek wordt. Wanneer zij door haar rug gaat staat Kees er alleen voor. Tobias, Sep en de andere kinderen proberen hem zo goed mogelijk te helpen, maar toch gaat er het één en ander mis. Twee vlotte en (meestal) vrolijke, som…Lire la suite

À propos de Barbara Bredero

Barbara Bredero, née le 30 novembre 1962 à Drunen, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 2008 : Morrison krijgt een zusje
  • 2012 : Drôle de prof
  • 2013 : Drôle de Prof 2 : Au camping
  • 2014 : Mister Twister on Stage
  • 2015 : Sammy Paramaribo: Bittersweet
  • 2017 : My Giraffe
  • 2018 : Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding

Liens externes

  • (en) Barbara Bredero sur l’Internet Movie Database
  • Site officiel

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions