Napels, 1908. De rijke redersdochter Sofia Manzone valt als een blok voor Stefano Pasqualini, de zoon van een steenhouwer. Helaas heeft haar vader andere plannen met haar: hij eist dat ze trouwt met een rijke oudere man. Sofia ziet geen uitweg en stemt toe. Verscheurd door verdriet vertrekt Stefano naar Duitsland om daar zijn geluk te zoeken. Wanneer Stefano de prachtige Duitse Anna ontmoet, verdw
Titre
Cipressen in de storm
Barbara Piazza
Traducteur
Hilke Makkink
Narrateur
Agnes De Greef  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Frauen der Pasqualinis
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Durée
Éditeur original
Van Holkema & Warendorf
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 9 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sofia is dolverliefd op Stefano en het is wederzijds. Helaas blijkt hun liefde onmogelijk omdat Sofia's vader eist dat ze trouwt met de rijke en oudere Sandro. Stefano verhuist vanwege zijn liefdesverdriet van Napels naar Duitsland. Daar bouwt hij een nieuwe toekomst op met zijn nieuwe vrouw Anna. Dan duikt Sofia plotseling op met een verrassende mededeling: hij heeft nog een kind. Deze liefdesroman beschrijft het leven van drie generaties vrouwen, startende bij het hoofdpersonage Sofia aan het begin van de 20e eeuw en eindigt ongeveer zestig jaar later. De gebeurtenissen zijn gesitueerd tijdens de beide Wereldoorlogen en de auteur heeft de gevolgen hiervan op de hoofdpersonages geloofwaardig en indrukwekkend beschreven. Het resultaat is een charmante, soms ietwat geromantiseerde familiegeschiedenis, die vol staat met liefde en familievetes. Debuutroman van de auteur, die hiervoor jaren werkzaam is geweest als scenarioschrijfster. Kleine druk.