Bande dessinée
Néerlandais

Over de levensgenieter die haar angst voor de dood wil verdrijven

Barbara Stok (auteur)

Over de levensgenieter die haar angst voor de dood wil verdrijven

Een vrouw denkt na en spreekt met anderen over haar angst voor de dood en de betekenis van het leven als onderdeel van een groter geheel. Prentvertelling met tekeningen in kleur.
Titre
Over de levensgenieter die haar angst voor de dood wil verdrijven
Auteur
Barbara Stok
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2010
[40] p. : ill.
ISBN
9789038893624 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 11 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze prentvertelling voor volwassenen gaat over de angst voor de dood en de betekenis van het leven als onderdeel van een groter geheel. Het is uitgevoerd als een verzorgd prentenboek. Het bevat dialogen tussen een volwassen ik-figuur (een veertiger) en een partner op de bank en anderen over de vergankelijkheid, een dagboekfragment, gedachten over de keerzijde van het eeuwige leven in stripboekballonnetjes, citaten van antieke en oosterse wijsgeren. Het zoekconcept is autobiografisch, want de vraagstelling komt in dagelijkse situaties naar voren. Religieuze stromingen komen niet aan bod; op de achterflap staat vermeld dat het eenvoudig is als je religieus bent, want dan ben je bij voorbaat gerustgesteld door het hiernamaals. Dat is wat simpel over religie gesproken en het is geen juiste voorstelling; binnen religies is een individueel voortbestaan niet vanzelfsprekend, daar wordt heel divers over gedacht. De troost die de lezer krijgt, is het besef dat je deel bent van een groter gehe…Lire la suite

À propos de Barbara Stok

Barbara Stok (née en 1970) est un autrice de bande dessinée néerlandaise spécialisée dans la bande dessinée autobiographique, un genre qu'elle a contribué à populariser dans son pays.

En 2009, elle est la première femme à remporter le prix Stripschap, principale récompense néerlandaise pour un bédéaste.

Biographie

Récompense

  • 2009 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Notes et références

  • (en) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en anglais intitulé « Barbara Stok » (voir la liste des auteurs).

Annexes

En lire plus sur Wikipedia