Bande dessinée
Néerlandais

Sex, drugs en strips

Barbara Stok (auteur)

Sex, drugs en strips

Dans la série:
Genre:
Titre
Sex, drugs en strips
Auteur
Barbara Stok
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2000
[32] p. : ill.
ISBN
90-388-6936-3

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sex, drugs en strips is het vierde deel uit de reeks 'Barbaraal', waarin tekenaar Barbara Stok zelf de hoofdrol speelt. In dit album tekent ze in een reeks korte verhalen een karakteriserende zedenschets van de alternatieve jongerencultuur in Nederland. Daarin worden alledaagse onderwerpen als verveling, voetbalgeweld, milieuverontreiniging, omgaan met seks en alcohol aan de klare kijk van jong, alternatief Nederland onderworpen. Wat tot hilarische situaties zou moeten leiden, of tenminste iets dat van humor zou moeten getuigen.
Jammer genoeg is eerder het tegendeel hier waar. We leren via Stoks kinderachtige klare-lijn-tekeningen Nederland kennen op zijn smalst: vuilbekkende, nihilistische jeugd zonder morele diepgang of motiverende idealen, doelloos rondzwalpend op weg naar de volgende zinledige neuk- en zuippartij.
Stoks inhoudelijke en formele keuze van uitwerking sluit perfect aan bij die mentaliteit. Tekentechnisch wordt ook hier de klare lijn van de kleuterklas wee…Lire la suite
Barbara Stok debuteerde in 1996 met het in eigen beheer uitgegeven boek 'Flox' en het onregelmatig verschijnende tijdschrift 'Barbaraal'. De eerste drie afleveringen werden in 1998 gebundeld in 'Barbaraal tot op het bot'. 'Sex, drugs & strips' is het vierde nummer van 'Barbaraal'. Het lijkt er sterk op dat zij haar eigen leven als uitgangspunt voor haar werk neemt. In zwat-wit getekende verhaaltjes met de lengte van één of enkele bladzijden worden afgewisseld met een getekende grap van één pagina. Stok heeft onmiskenbaar gevoel voor humor, met name voor het absurde. Bij de uitgave hoort een singletje met op de ene zijde een nummer van de Amerikaanse band Shellac en op de andere een van de Nederlandse groep Caesar.

À propos de Barbara Stok

Barbara Stok (née en 1970) est un autrice de bande dessinée néerlandaise spécialisée dans la bande dessinée autobiographique, un genre qu'elle a contribué à populariser dans son pays.

En 2009, elle est la première femme à remporter le prix Stripschap, principale récompense néerlandaise pour un bédéaste.

Biographie

Récompense

  • 2009 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Notes et références

  • (en) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en anglais intitulé « Barbara Stok » (voir la liste des auteurs).

Annexes

En lire plus sur Wikipedia