Bande dessinée
Néerlandais

Was iedereen maar zoals ik

Barbara Stok (auteur)

Was iedereen maar zoals ik

Dans la série:
Genre:
Barbara Stok
Was iedereen maar zoals ik

Barbara Stok is professioneel stripmaker. Ze maakt strips en illustraties voor bladen, boeken, reclame, websites en meer. Ze heeft gewerkt voor onder andere de VPRO, HP/De Tijd, Lowlands en Algemeen Dagblad. Momenteel maakt Barbara strips voor onder andere nrc.next en het Dagblad van het Noorden. Eerder verschenen van haar Barbaraal tot op he
Titre
Was iedereen maar zoals ik
Auteur
Barbara Stok
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Muntinga Pockets, 2010
[128] p. : ill.
ISBN
9789041708106 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Barbara Stok begon in 1995 met striptekenen en had al snel succes. Haar strips verschijnen in NRC/Next en Het Dagblad van het Noorden en er verschenen al zes bundels waaronder 'Barbaraal tot op het bot' (1998), 'Nu we hier toch zijn' (2005) en de laatste 'Dan maak je maar zin' uit 2009, het jaar waarin ze ook als eerste vrouw de Stripschapprijs won. In die strips tekent Barbara haar eigen leven, ervaringen en relaties. Daarin laat ze zich kennen als een vrouw met goede voornemens zoals voortaan eerlijk haar mening zeggen, zeer sociaal bewogen (maar het moet wel leuk blijven!), en met onder andere haar 'Tips voor vandaag'. Ze geven een aardige, humoristische inkijk in het hedendaagse bestaan van een vrolijke, soms tobberige dertiger. Haar tekenstijl heeft een heldere lijnvoering in zwart-wit, zonder veel details en de teksten zijn erg belangrijk. Dit album is een min of meer chronologische selectie uit de eerder verschenen bundels en biedt een leuke kennismaking met haar werk.

À propos de Barbara Stok

Barbara Stok (née en 1970) est un autrice de bande dessinée néerlandaise spécialisée dans la bande dessinée autobiographique, un genre qu'elle a contribué à populariser dans son pays.

En 2009, elle est la première femme à remporter le prix Stripschap, principale récompense néerlandaise pour un bédéaste.

Biographie

Récompense

  • 2009 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Notes et références

  • (en) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en anglais intitulé « Barbara Stok » (voir la liste des auteurs).

Annexes

En lire plus sur Wikipedia