Livre
Néerlandais

Erfgenamen van Ravenscar

Erfgenamen van Ravenscar

Dans la série:
Na de Eerste Wereldoorlog komen Edward Deravenel en het familiestaalbedrijf dat hij in Yorkshire leidt door toedoen van familieleden in grote problemen
Titre
Erfgenamen van Ravenscar
Auteur
Barbara Taylor Bradford
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Heirs of Ravenscar
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2008
479 p.
ISBN
9789024560523

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de Eerste Wereldoorlog maakt Edward Deravenel (33) eind 1918 de balans op. Hij en zijn broers leven nog, maar twee neven zijn bij een ongeluk omgekomen. Zijn huwelijk met de mooie Elizabeth is niet goed, maar hij is dol op hun kinderen en gelukkig met zijn maîtresse. Hij wil nu in rust het familiebedrijf dat hij leidt uitbouwen, maar terwijl jongste broer Richard hem steunt, brengt gok- en drankverslaafde broer George hem en het bedrijf in de problemen. Als Edward in 1926 plotseling sterft, blijkt Richard een slechte directeur. Na zijn dood garandeert Edwards verstandige dochter Bess het voortbestaan van het bedrijf door te trouwen met iemand uit een verwante zakenfamilie. De ex-journaliste uit Leeds schreef sinds 1979 in de VS veel romantisch-historische romans die vaak in Yorkshire spelen, bestsellers zijn en soms tv-verfilmd worden. Dit tweede deel* van de Ravenscarserie is een uitstekend vertelde, soms wat te zwaar aangezette roman die prettig leesbaar is door de goede, levendi…Lire la suite

À propos de Barbara Taylor Bradford

Barbara Taylor Bradford, née Barbara Taylor le 10 mai 1933 près de Leeds en Angleterre, vivant aux États-Unis d'Amérique, est un écrivain, auteur de fictions vendues à des millions d'exemplaires dans de nombreux pays, Elle signe également quelques ouvrages de décoration et des livres à caractère religieux à destination des enfants non traduits.

Biographie

Enfant unique de Frida et Winston Taylor, elle commence à écrire tôt : à l'âge de 10 ans, elle vend sa première histoire à un journal pour enfants.

Secrétaire, puis journaliste au Yorkshire Evening Post à 18 ans, elle tient, 2 ans plus tard, une chronique de décoration dans le magazine londonien Woman's Own. Elle publie plusieurs ouvrages sur la mode et la décoration d'intérieur,.

Elle habite New York depuis…En lire plus sur Wikipedia