Livre
Néerlandais

Verzamel de liefde

Bart Moeyaert (auteur)

Verzamel de liefde

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Verzameling gedichten over liefde, verliefdheid, verlaten en verlaten worden. Met kleine zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Liefde
Titre
Verzamel de liefde
Auteur
Bart Moeyaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020 | Autres éditions
41 p.
ISBN
9789021474946 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kies nooit voor de middelmaat

Vandaag exact twintig jaar geleden verscheen bij Altiora Averbode Duet met valse noten, het eerste boek van de toen 19-jarige Bart Moeyaert. De verjaardag van zijn schrijverschap valt samen met de verschijning van zijn eerste dichtbundel, Verzamel de liefde, zijn bewerking van het scheppingsverhaal, De Schepping, en een compleet vernieuwde site. Stof genoeg voor een gesprek met een schrijver die met zachte maar zekere hand de grenzen van de Nederlandstalige (jeugd)literatuur heeft verlegd.
Rasschrijver is in het geval van Bart Moeyaert geen ijdel woord. Vandaag vieren wij de twintigste verjaardag van zijn schrijverschap, maar dat is, zo geeft hij zelf graag toe, hoogstens een symbolisch getal. Want schrijven doet Moeyaert in werkelijkheid al meer dan dertig jaar. "Ik vermoed dat ik al schrijf van zolang ik het kan", zegt hij. "Om de nieuwe site te documenteren, ben ik in mijn persoonlijk archief gedoken. Zo was ik een tijdje de archeoloog van mezelf. Ik heb naast foto's, dagboeken en brieven, ook rijmpjes en verhalen gevonden die ik heb geschreven toen ik zes of zeven was. Dingen waarvan ik dacht dat ik ze niet meer had, of waarvan ik niet eens meer wist dat ze bestonden. Schriftjes met smurfen erop, die je vroeger gratis kreeg bij benzinestations, bijvoorbeeld, en die ik volschreef met versjes of poppenkastverhalen. Als kind heb ik ook een krant gemaakt voor mijn familie. Die Moeyaert-krant kopieerde ik dan met carbonpapier, dat ik driedubbel in de schrijfmachine draai…Lire la suite
Poëziebundel van de veelzijdige, al vele malen bekroonde kinder- en jeugdboekenschrijver Bart Moeyaert. De thema’s uit zijn romans (liefde, verliefdheid, vriendschap, dood, eenzaamheid, onzekerheid) komen ook hier aan de orde. In heldere, toegankelijke taal weet de dichter op een voor ieder herkenbare en invoelbare manier de verschillende emoties te verwoorden. Juweeltjes van soberheid van taal met een diepgang aan emoties. Ook aan de uitvoering is grote zorg besteed: zo is binnenin onder het felroze achterplat het gedichtje "Zoek" te lezen. Voor jongeren vanaf ca. 13 jaar en voor volwassenen een poëziebundel over verliefdheid, liefde, verlaten en verlaten worden; om in gedeelten van te genieten en op zich in te laten werken. In deze editie ontbreken de illustraties.

À propos de Bart Moeyaert

CC BY-SA 4.0 - Image by Filip Naudts

Bart Peter Boudewijn Moeyaert, né le 9 juin 1964 à Bruges, est un auteur belge néerlandophone.

Biographie

Il est né le 7e garçon de sa fratrie, et avait ainsi comme parrain le roi Baudouin de Belges, comme veut la tradition. Son deuxième et troisième nom montrent qu'il est un enfant du parrainage Royal. (Peter ou “Pierre” se traduit en « parrain » en français) Il écrit de nombreux albums pour enfants, des romans pour adolescents/adultes, des pièces de théâtre ainsi que des recueils de poésie. Il monte souvent lui-même sur la scène.

En 2006-2007, il a été poète de ville ("stadsdichter") officiel d’Anvers, la ville flamande où il a vécu pendant plus de trente ans.

En 2019, il reçoit le prestigieux prix international suédois de littérature jeunesse, le prix commémoratif Astrid-Li…En lire plus sur Wikipedia