Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De ijzeren wil : over bewustzijn, het brein en denkende machines

Bas Haring (auteur)

De ijzeren wil : over bewustzijn, het brein en denkende machines

Dans la série:
Filosofische beschouwing over kunstmatige intelligentie en de vraag of computers een geest of eigen wil bezitten.
Titre
De ijzeren wil : over bewustzijn, het brein en denkende machines
Auteur
Bas Haring
Langue
Néerlandais
Édition
7
Éditeur
[Amsterdam]:: Pandora, 2009 | Autres éditions
174 p. : ill.
ISBN
9789046702567 (paperback)
Placing suggestion
527.8 (SISO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voor Kaas en de evolutietheorie kreeg Bas Haring de Gouden Uil, met zijn recentste boek, De ijzeren wil, haalde hij dit jaar de longlist.
Boeken over wetenschap worden niet zo gauw bestsellers, maar van het debuut van Bas Haring, Kaas en de evolutietheorie, gingen al tienduizenden exemplaren over de toonbank. Nochtans was de opzet van de jonge natuurkundige niet zo verschrikkelijk opvallend. Haring schreef een educatief kinderboek over de evolutieleer. En dan? Sinds wanneer ligt iedereen wakker van Darwins gedachtegoed? De reden waarom jong en oud storm liepen voor Kaas en de evolutietheorie was niet zozeer het onderwerp, maar wel de aparte schrijfstijl van Haring. Verpakt in een bonte mix van glasheldere metaforen, groteske voorbeelden, jongensachtige, gortdroge grapjes en uitdagende vraagstukken, werden Darwins stoffige ideeën plots net zo spannend als een boek van Roald Dahl. Een voorbeeld. "Stel je voor dat er duizend jaar geleden een clubje uitzonde…Lire la suite
Bas Haring schreef eerst het succesvolle boek 'Kaas en de evolutietheorie' (2001)*. In dit boek analyseert hij de mogelijkheid dat computers een geest of een eigen wil bezitten. In de eerste hoofdstukken gaat hij in op de werking van de hersenen, hersenprocessen en een aantal aanverwante biologische processen. Vervolgens worden overeenkomsten tussen deze processen en de werking van computers uitgewerkt. In heldere toegankelijke taal worden mensen en machines geanalyseerd en vergeleken. Door het gebruik van metaforen maakt de auteur ingewikkelde processen gemakkelijk te begrijpen. Het boek is geïllustreerd met foto's en tekeningen in zwart-wit. Door de toegankelijkheid van het boek wordt een aantal abstracte concepten voor een breed publiek begrijpbaar.

Suggestions