Livre
Néerlandais

Uitvinder Otto en het krimphuis

Bas Rompa (auteur), Willeke De Boer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De oma van Otto is door haar leeftijd al zo gekrompen, dat ze niet meer alles zelf kan doen. Uitvinder Otto probeert haar te helpen. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Uitvindingen
Titre
Uitvinder Otto en het krimphuis
Auteur
Bas Rompa
Dessinateur
Willeke De Boer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
79 p. : ill.
ISBN
9789044809527

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Otto’s oma is door haar leeftijd al zo gekrompen, dat ze niet meer alles alleen kan doen. Appels plukken uit de appelboom, de was ophangen, haar hoed van de kapstok pakken - dat lukt niet meer zo goed. Otto besluit, na een aantal experimenten, om zijn oma te helpen en hij ontwerpt voor haar een woning die steeds kleiner wordt. Zo kan oma overal weer bij. Dit tweede deel rondom uitvinder Otto* is in dezelfde geforceerde stijl geschreven als deel een. Nergens in het verhaal wordt de spanning opgebouwd, zodat Otto’s uiteindelijke uitvinding niet echt als een oplossing voor een dringend probleem gezien kan worden. Door de moeilijke woorden is het boek niet geschikt voor alle lezers, en dit geldt ook voor de doe-het-zelf-proef achterin. Pluspunt zijn de grappige tekeningen, die echter geen inhoudelijke aanvulling vormen op het verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitvinder Otto en het krimphuis

Na het eerste boek 'Uitvinder Otto en de slakmobiel', is er nu ook het tweede deel 'Uitvinder Otto en het krimphuis'. Tijdens een logeerpartij bij zijn oma merkt Otto op dat oma steeds kleiner wordt en lijkt te krimpen. Aan de hand van enkele proeven zoals het koken van spaghettislierten wil Otto het probleem van de “verkrimping” van naderbij bekijken. En zoals de titel van het boek al doet vermoeden maakt Otto zijn naam van uitvinder waar en ontwerpt hij een heus krimphuis. Jammer genoeg kan je dit boek moeilijk als een grote uitvinding beschouwen, en komt de uitvinding van het krimphuis niet echt als een verrassend slot uit de bus. De verhaallijn is eerder langdradig en kan slechts met moeite boeien. Het thema van de “verkrimping” is niet echt herkenbaar en zal dan ook weinig jongensharten sneller doen slaan. De tekeningen van Willeke de Boer zijn leuk uitgewerkt en brengen alsnog enige humor in dit grijze boek.