Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Spring, meneer Luis!

Bavo Dhooge (auteur), Jeska Verstegen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Als meneer Luis op een dag naar huis wil gaan, blijkt dat alle andere luizen zijn gevlucht. Het hoofd waarop hij woont, wordt kaalgeschoren! AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Luizen
Niveau de lecture
AVI M5
Titre
Spring, meneer Luis!
Auteur
Bavo Dhooge
Dessinateur
Jeska Verstegen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2009 | Autres éditions
40 p. : ill.
ISBN
9789048701896

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als meneer Luis op een dag naar huis wil gaan, blijkt dat alle andere luizen zijn gevlucht: het hoofd waarop hij woont, wordt kaalgeschoren! Gelukkig ontdekt hij samen met een aantrekkelijke damesluis een goede woonplek. Dit wat zouteloze verhaaltje verscheen in de serie 'Bolleboos'* (Start), bedoeld voor beginnende lezers die al iets pittigere verhalen aankunnen (AVI-M5). De tekst is verdeeld in blokken; er wordt gebruikgemaakt van interpunctie en leestekens en er staan samengestelde woorden in. Met humoristische illustraties in zwart-wit, uitgevoerd in pen en aquarel. Voor betere lezers vanaf ca. 7 jaar.

Spring, meneer Luis!

Meneer Luis woont al een paar maanden op het hoofd van Hans. Het is er gezellig wonen in zijn haarhut. Maar vandaag hoort meneer Luis een akelig geluid dat steeds luider wordt. Meneer Luis merkt tot zijn schrik dat Hans bij de kapper zit. Hij moet hier ogenblikkelijk weg. Waarom scheert Hans zijn haar af? Meneer Luis woonde zo graag in zijn haar. Hier is hij geboren, heeft hij zijn eerste sprongetjes gemaakt. De maaier komt steeds dichter bij zijn haar hut. Meneer Luis beseft dat hij moet springen. Hij neemt zijn hoed, wandelstok en koffertje en springt ... op zoek naar een nieuw huis. Goed geschreven, origineel verhaal over een luis die in gekke situaties terecht komt. Het is uitdagend genoeg voor beginnende lezers die snel vorderen met lezen. Een bekend thema wordt hier eens van een heel andere kant bekeken!