Love, Simon

Autre titre Simon vs. the homo sapiens agenda

Becky Albertalli (auteur)

Love, Simon

Autre titre Simon vs. the homo sapiens agenda

Public cible:
15 ans et plus
Simon (16) voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen. Hij raakt via de mail hierover in gesprek met een schoolgenoot, die hij alleen kent onder het pseudoniem Blue. Maar dan valt een van de mails in verkeerde handen.
Titre
Love, Simon
Autre titre
Simon vs. the homo sapiens agenda
Auteur
Becky Albertalli
Titre uniforme
Simon vs. the homo sapiens agenda
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin Books, 2018 | Autres éditions
303 p., [38] p. extra's van de film
ISBN
9780241330135 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Amerikaanse highschool-leerling Simon Spier (16) is aan het uitzoeken wie hij is en waar zijn seksuele voorkeur ligt. Hij voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen en zoekt info daarover op het intranet van school. Zo raakt hij per mail in gesprek met een schoolgenoot die het pseudoniem Blue gebruikt. Via de steeds persoonlijker mails groeit er vriendschap, die later meer wordt. Die correspondentie wordt afgewisseld met hoofdstukken over de ontwikkeling die Simon doormaakt. Eerst licht hij zijn beste vriendin in, die heel positief reageert, dan zijn ouders en zus, die ook goed reageren. Maar als hij een e-mail aan Blue op de schoolcomputer vergeet, komt die in verkeerde handen en zet de vinder hem onder druk. Grote vraag is: wie is de geheimzinnige Blue? De Amerikaanse klinisch psychologe debuteert met deze positief besproken tienerroman. Die verbindt een boeiende en goede plot over Simon, zijn ontwikkeling en de gebeurtenissen rond de gestolen mail, met een uitstekende, invoe…Lire la suite

À propos de Becky Albertalli

Becky Albertalli, née le 17 novembre 1982 à Atlanta (Géorgie), est une autrice américaine de romans pour adolescents.

Biographie

Becky Albertalli grandit dans la région métropolitaine d'Atlanta. Elle obtient un doctorat de psychologie. Elle est mariée et a deux fils. Elle se tourne vers l'écriture après la naissance de son premier enfant.

Elle est connue pour son premier roman Moi, Simon, 16 ans, Homo Sapiens (Simon vs. the Homo Sapiens Agenda), paru en 2015, qui est adapté au cinéma en 2018 sous le titre Love, Simon.

Elle fait son coming out bisexuel en septembre 2020.

Œuvre