Politieofficier Catherine Cawood verwacht grote problemen als een gevaarlijke crimineel uit de gevangenis wordt vrijgelaten.
Titre
Happy valley. Seizoen 1
Compositeur
Ben Foster
Acteur
Sarah Lancashire George Costigan James Norton Joe Armstrong 1978-
Directeur
Euros Lyn Sally Wainwright Tim Fywell
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, 2015
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2014
Durée
6 x 50 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717344756518

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste seizoen (2014) van een nieuwe hitserie van de BBC, opgepikt door Netflix, geschreven door Sally Wainwright die met Last tango in Halifax en Scott & Baily al was opgeklommen tot de beste en meest gelauwerde scenarioschrijvers van Groot-Brittannië. De serie draait om de 47-jarige Catherine (Sarah Lancashire), een politieagente in een dorpje in Yorkshire, die de zelfmoord van haar dochter nog aan het verwerken is. Ze krijgt te maken met een accountant die een ontvoering aan het voorbereiden is. Hij wil uit wraak de dochter van zijn baas ontvoeren met de hulp van twee criminelen. Een van die handlangers is Tommy (net uit de gevangenis) waarvan Catherine denkt dat hij verantwoordelijk is voor de dood van haar dochter. 'Don’t be fooled by the familiar trappings of crime and punishment. Happy Valley combines a sinister edge with real humanity', vindt Brian Moylan (Theguardian.com 19-8-'14). Emily Nussbaum (Newyorker.com 20-10-'14) vind deze serie: 'The sort that one might buy in orde…Lire la suite

À propos de Ben Foster

Ben Foster, de son vrai nom Benedict Foster, est un chef d'orchestre, compositeur, arrangeur anglais.

Il est principalement connu pour être le chef d’orchestre et l'arrangeur de la bande originale de la série télévisée Doctor Who ainsi que le compositeur de la bande originale de la série télévisée Torchwood.

Carrière

Foster a étudié la composition et la direction d’orchestre a l'école supérieure de musique et d'art dramatique Guildhall School of Music and Drama.

Notes et références

Voir aussi

Liens internes

  • Guildhall School of Music and Drama
  • Doctor Who :
    • Doctor Who: Original Television Soundtrack - Saison 4
  • Torchwood

Liens e…En lire plus sur Wikipedia