Livre
Néerlandais

Stappen en stilstaan

Ben Kuipers (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Flip gaat met zijn vader boodschappen doen en ziet van alles onderweg. Prentenboek met illustraties in zachte kleuren en kleine plaatjes in de tekst ter vervanging van zelfstandige naamwoorden ter voorbereiding op het lezen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Stappen en stilstaan / tekst Ben Kuipers ; ill. Ingrid Godon
Auteur
Ben Kuipers
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2000 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
90-276-8505-3
Placing suggestion
Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit pictoboek heeft helaas niet hetzelfde niveau als Een sok met streepjes (1999) van Joke van Leeuwen, dat in dezelfde reeks verscheen. Pictoboeken, aldus de uitgever, zijn bestemd voor kleuters die het leuk vinden om hun vader, moeder, oma, opa... te helpen met voorlezen. De belangrijkste woorden worden vervangen door plaatjes. Om de volwassen voorlezer te helpen staat de correcte benaming van de plaatjes telkens in de kantlijn vermeld.

De hoofdfiguren, een vader en zijn zoontje, Flip, gaan boodschappen doen. Onderweg wordt Flip afgeleid door een hondje, de bloemen en het gras. Als de zon doorbreekt, wordt hij gefascineerd door zijn schaduw... Een duidelijke verhaallijn zit er niet in het boek.
Van een voorleesboek voor kleuters mag men verwachten dat het een leuk of spannend verhaal biedt, waardoor de fantasie van kinderen geprikkeld wordt. Dat is niet het geval in Stappen en stilstaan. Twee vijfjarigen bij wie ik het verhaal uitprobeerde, haakten al na en…Lire la suite
Een boek uit een serie waarin kinderen gestimuleerd worden om te gaan lezen. Hier is er een combinatie gemaakt van tekst en plaatjes in de tekstregels, die in de kantlijn in een heel kleine letter benoemd zijn. In de pagina's, die speciaal voor ouders en leerkrachten toegevoegd zijn, wordt uitgelegd dat het de bedoeling is om als volwassene de woorden te lezen en het kind de plaatjes te laten benoemen. Zo samen lezende volg je dan het verhaal van Flip, die samen met zijn vader boodschappen gaat doen. Flip ziet van alles onderweg en blijft er ook steeds bij stilstaan. Zijn vader wil echter opschieten en doorlopen naar de winkel. Ziet hij eigenlijk wel iets? Het verhaal is gezet in een grote, dik gedrukte letter met duidelijke tekeningetjes, waar de ruimte voor genomen is. Af en toe is een grote paginavullende tekening toegevoegd van een situatie uit het verhaal. Op de kaft is Flip te zien met daaromheen een samenvatting in woorden en tekeningetjes van het verhaal. Een leuk verhaal, waa…Lire la suite