Livre
Néerlandais

Sterrenspeurder

Ben Morgan (auteur)

Sterrenspeurder

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Kennismaking, door middel van onder meer vele proefjes, met de sterrenkunde. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Sterren
Titre
Sterrenspeurder
Auteur
Ben Morgan
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Star gazer
Éditeur
[Den Haag]:: ANWB, 2005
72 p. : ill.
ISBN
90-18-02278-0
Placing suggestion
552.3 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een planetenmobile knutselen, een zonnewijzer maken, een Jupiter-storm in een bak melk doen ontstaan, met papieren stroken de vorm van Saturnus begrijpen of met een zelfgemaakte sterrenkaart de hemel afspeuren. Dit zijn enkele van de vele actieve projecten die het boekje de beginnende sterrenspeurder biedt. Per dubbele pagina komen de aarde, de maan, de planeten en sterren beknopt aan de orde, meestal in combinatie met een eenvoudig zelf doe proefje of activiteit. De tekst staat in korte alinea’s met eigen kop. Kleurenfoto’s en -tekeningen begeleiden de tekst. De proefjes staan of in een kader of stapsgewijs over de pagina’s verspreid. Extra kaders met benodigde materialen, tips of aanvullende informatie zijn toegevoegd. Het boekje biedt geen complete verhandeling, maar is een zeer aantrekkelijke en begrijpelijke kennismaking met de sterrenkunde en het sterren kijken. In de uitklapbare voor- en achterflap worden de sterrenbeelden afgebeeld. Leuk als gezinsactiviteit, zelfstudie of tij…Lire la suite

À propos de Ben Morgan

CC BY 2.0 - Image by Charlie

Benjamin John Morgan dit « Ben Morgan », né le 18 février 1989 à Bristol (Angleterre), est un joueur international anglais de rugby à XV évoluant au poste de troisième ligne centre (1,93 m pour 117 kg). Il joue au sein de l'effectif du Gloucester RFC ainsi qu'en équipe d'Angleterre depuis 2012.

Biographie

Morgan est sélectionné en équipe d'Angleterre pour le Tournoi des Six Nations 2012, et il obtient sa première cape en équipe première le 2 février 2012 à l'occasion du match contre l'Écosse.

Palmarès

Statistiques en équipe nationaleEn lire plus sur Wikipedia