Ibbeltje is een gewoon meisje dat allerlei avonturen beleeft. Ze heeft een gewone vader maar een katse moeder en dat is heel apart. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Ibbeltje
Directeur
Ben Sombogaart
Compositeur
Johan Hoogeboom Arie Van der Wulp
Scénariste
Maarten Lebens
Antécédent bibliographique
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Langue
Néerlandais
Éditeur
In The Air, 2014 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
150 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718868087072

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verfilming uit 2004 van het kinderboek van Annie M.G. Schmidt dat zij oorspronkelijk schreef in 1962-1963 als muzikaal verhaal voor kinderen, dat werd uitgezonden op de commerciële radio. Ben Sombogaart is de regisseur van deze zesdelige televisieserie, met in de hoofdrollen Denise van Es, Annet Malherbe en Kees Hulst. Het verhaal gaat over Ibbeltje, een grappig, nieuwsgierig en ondernemend meisje van een jaar of tien dat nergens bang voor is. Ze heeft een gewone vader, maar haar moeder was vroeger de kat van een heks. Daarom kan ze ook kattentaal verstaan. Als Ibbeltje een mysterieuze paraplu uit de vijver vist, blijkt deze van de heks te zijn geweest wat een heleboel problemen geeft. De absurdistische verwikkelingen zijn opgenomen in een studiodecor met cartooneske huisjes en vreemde voertuigen. Creatieve verhalen vol avontuur en humor en in elke aflevering twee liedjes. Vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Ben Sombogaart

Ben Sombogaart, né le 8 août 1947 à Amsterdam, est un réalisateur néerlandais.

Biographie

Diplômé de l'Académie néerlandaise du cinéma, il travaille comme technicien avant d'entreprendre la réalisation de documentaires. Il tourne des « portraits » ou des essais sur le comportement quotidien des gens.

Il s'oriente ensuite vers la réalisation de dramatiques télévisées, ainsi que de films pour le cinéma, s'attachant toujours à traiter objectivement des sujets de société : hooliganisme, accession des jeunes peuples à l'indépendance.

En 1989, Mon père vit à Rio obtient un succès international. Considéré alors comme l'un des plus intéressants cinéastes des Pays-Bas, Ben Sombogaart se spécialise dans des films destinés à la jeunesse ou traitant de problèmes liés à l'enfance.

Selon Ben Sombogaart, « Trop souvent, les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions