DVD
Néerlandais

Pluk van de Petteflet

Ben Sombogaart (directeur), Annie M.G. Schmidt (antécédent bibliographique), Pieter Van Rijn (directeur)
Pluk, die op het zolderkamertje van de Petteflet woont, is de held en de redder wanneer de andere flatbewoners en zijn vrienden, de dieren, in nood verkeren. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Pluk van de Petteflet
Directeur
Ben Sombogaart Pieter Van Rijn
Antécédent bibliographique
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Compositeur
Johan Hoogeboom Fons Merkies Arie Van der Wulp
Acteur
Jack Wouterse Arjan Ederveen Erik Van Muiswinkel Erica Terpstra
Langue
Néerlandais
Éditeur
In The Air, [2014] | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
ca. 91 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718868087140

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verfilming uit 2004 van het beroemde boek uit 1971 van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Regisseurs zijn Ben Sombogaart en Pieter van Rijn, in de hoofdrollen spelen Janieck van de Polder als Pluk en verder onder meer Arjan Ederveen, Erik van Muiswinkel, Jack Wouterse en Erica Terpstra. De aardige jongen Pluk (8) vindt een plekje om te wonen in de Petteflet. Al snel sluit hij vriendschap met de buren. Samen met andere kinderen probeert hij te voorkomen dat een park wordt opgeofferd ten behoeve van een nieuwbouwproject. De film is positief ontvangen. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 18-11-’04): ‘Zij hebben van het boek een warme kinderfilm gemaakt vol karikaturale en toch herkenbare figuren.’ Bianca Stigter (NRC 17-11-’04) schrijft: ‘De vier- vijf- en zesjarigen die het boek niet kennen, kunnen het waarschijnlijk moeilijk volgen. Maar zijn er vier, vijf en zesjarigen die het boek niet kennen? Als ze bestaan, laat ze het dan na afloop van de film meteen voorgelezen krijgen, het l…Lire la suite

À propos de Ben Sombogaart

Ben Sombogaart, né le 8 août 1947 à Amsterdam, est un réalisateur néerlandais.

Biographie

Diplômé de l'Académie néerlandaise du cinéma, il travaille comme technicien avant d'entreprendre la réalisation de documentaires. Il tourne des « portraits » ou des essais sur le comportement quotidien des gens.

Il s'oriente ensuite vers la réalisation de dramatiques télévisées, ainsi que de films pour le cinéma, s'attachant toujours à traiter objectivement des sujets de société : hooliganisme, accession des jeunes peuples à l'indépendance.

En 1989, Mon père vit à Rio obtient un succès international. Considéré alors comme l'un des plus intéressants cinéastes des Pays-Bas, Ben Sombogaart se spécialise dans des films destinés à la jeunesse ou traitant de problèmes liés à l'enfance.

Selon Ben Sombogaart, « Trop souvent, les adultes s…En lire plus sur Wikipedia