Een jonge vrouwelijke huisarts raakt betrokken bij de moord op haar huishoudster.
Titre
De flat
Directeur
Ben Verbong
Compositeur
Patrick Seymour
Acteur
Renée Soutendijk Victor Löw 1962-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Universal, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1994
Durée
ca. 105 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
5050582267174

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse speelfilm onder regie van Ben Verbong uit 1994, met o.a. Renée Soutendijk, Victor Löw en Hans Hoes. Vrouwelijke huisarts Roos (Soutendijk) woont met haar zoontje in een flatgebouw aan zee. Als haar huishoudster vermoord wordt aangetroffen, zoekt ze steun bij haar buurman Eric (Löw) die echter door de politie van de moord verdacht wordt. Roos heeft eveneens haar twijfels, maar ze voelt zich teveel aangetrokken tot Eric om daaraan gehoor te geven. Zo neemt ze een groot risico. Didier Becu (Filmfan.be, i) geeft 3 sterren: ' "De flat" was één van de laatste blockbusters waarin Renée Soutendijk te zien was en alhoewel Nederland wel nooit het land van de thriller zal worden is deze film toch verdienstelijk. (...) Het valt al heel vroeg op dat Ben Verbong zijn mosterd haalde bij die andere Nederlandse film "De lift" of "Sliver" met Sharon Stone, maar toch is deze film het bekijken waard onder andere door de imposante Soutendijk die zich hier letterlijk van haar beste zijde laat z…Lire la suite

À propos de Ben Verbong

Ben Verbong, né le 2 juillet 1949 à Tegelen, est un réalisateur, scénariste et écrivain néerlandais.

Filmographie

  • 1981 : The Girl with the Red Hair
  • 1984 : The Scorpion
  • 1989 : De Kassière
  • 1991 : The Indecent Woman
  • 1994 : De Flat
  • 1996 : Charlotte Sophie Bentinck
  • 1999 : Tatort: Kinder der Gewalt
  • 2001 : The Slurb
  • 2003 : Sams in Gefahr
  • 2005 : A Christmoose Carol
  • 2007 : Monsieur Bello
  • 2009 : Like it or not
  • 2010 : My Name Is Anne, Anne Frank
  • 2010 : Takiye: Allah yolunda
  • 2011 : The Girl on the Ocean Floor
  • 2012 : Ein vorbildliches Ehepaar
  • 2014 : Mona kriegt ein Baby
  • 201…En lire plus sur Wikipedia