Beasts of the southern wild

Benh Zeitlin (directeur), Lucy Alibar (antécédent bibliographique), Dan Romer (compositeur)
Een 6-jarig meisje woont met haar zieke vader in de moerassen aan de kust van Louisiana. Ze is bang voor de naderende storm en voor de oerossen die ontsnappen uit het smeltende poolijs.
Titre
Beasts of the southern wild
Directeur
Benh Zeitlin
Antécédent bibliographique
Lucy Alibar
Compositeur
Dan Romer
Acteur
Quvenzhané Wallis Dwight Henry
Langue
Anglais
Titre parallèle
Les bêtes du sud sauvage
Éditeur
A Film, 2013 | Autres éditions
1 blu-ray
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 93 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op het toneelstuk Juicy and delicious van Lucy Alibar
EAN
8716777946060

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De debuutfilm van Benh Zeitlin is op locatie gemaakt in de moerasdelta van Louisiana, dichtbij New Orleans. Hoofdpersoon is een zesjarig meisje (Quvenzhané Wallis), dat Hushpuppy genoemd wordt. Ze woont met haar aan alcohol verslaafde en zieke vader in een gemeenschap van verschoppelingen in zelfgebouwde huisjes. Het meisje is bang voor de naderende storm, maar ook voor de prehistorische oerossen die zullen ontsnappen door het smelten van het poolijs. Gerhard Busch (Cinema.nl) noemt de jonge actrice 'het stralende middelpunt', maar vindt dat de film door het fantasy-element de 'grip op de kijker kwijtraakt'. De meeste reacties zijn echter lovend. Dana Linssen (NRC 17-10-'12) concludeert: 'Via het sprookje krijgt de film ook een politieke laag. Milieuproblemen, gedwongen evacuaties, de rol van outsiders in een samenleving, het is allemaal verweven tot een wervelend geheel. Een film die geestig is. En ontroert. En hoogst origineel is.' De film kreeg vier Oscarnominaties, o.a. Beste actr…Lire la suite

À propos de Benh Zeitlin

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Benh Zeitlin, né le 14 octobre 1982, est un scénariste et réalisateur américain. Il est notamment connu pour avoir réalisé Les Bêtes du Sud sauvage qui s'est vu plusieurs fois décerner des prix et distinctions.

Biographie

Zeitlin est né à Manhattan et a grandi dans le Queens à New York.

En 2004, il cofonde Court 13, une société de production de films.

Filmographie

Scénariste et réalisateur
  • 2005 : Egg (court métrage)
  • 2005 : I Get Wet (avec Kabir Green)
  • 2006 : The Origins of Electricity (court métrage)
  • 2008 : Glory at Sea (court métrage)
  • 2012 : Les Bêtes du Sud sauvage (Beasts of the Southern Wild) (et musicien)
  • 2020 : Wendy

DistinctionsEn lire plus sur Wikipedia