Livre
Anglais

A death in summer

Benjamin Black (auteur)
Een patholoog en een hoofdinspecteur van politie vermoeden moord als een krantenmagnaat uit Dublin in zijn kantoor wordt gevonden met een kogel door zijn hoofd en het pistool in zijn hand.
Titre
A death in summer
Auteur
Benjamin Black
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Mantle, 2011 | Autres éditions
310 p.
Note
Benjamin Black is een pseudoniem van John Banville
ISBN
9780330539906 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Richard Jewell (45), krantenmagnaat in Dublin, gulle sponsor van een weeshuis en andere zaken, wordt in zijn kantoor gevonden met een kogel door zijn hoofd en het pistool in zijn hand. Niemand betreurt zijn dood, ook zijn vrouw Françoise en zijn zus Danny blijven koel bij dit drama. Hoofdinspecteur Hackett en patholoog Doctor Quirke gaan uit van moord. Quirke krijgt een relatie met Françoise en zoekt de mogelijke dader in de zakenwereld. Zijn jongere collega Sinclair is de vertrouwensman van Danny in haar depressieve buien en krijgt informatie uit haar omgeving. In hun contact met Hackett komen alle bevindingen samen. Als het spoor leidt naar de Vrienden van St. Christoph, die het weeshuis sponseren, blijkt dit een dekmantel te zijn voor hele foute praktijken. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig van de 20e eeuw zonder internet, mobieltjes en beleefde omgangsvormen. Van de personen worden uiterlijke kenmerken en hun gedrag in filmische beelden weergegeven. De ondervraging va…Lire la suite

À propos de Benjamin Black

John Banville (né le 8 décembre 1945 à Wexford, Irlande) est un journaliste, romancier et scénariste irlandais qui vit actuellement à Dublin. Il a fait également une incursion dans le roman noir sous le pseudonyme de Benjamin Black.

Il est considéré comme l'un des auteurs vivants les plus importants de langue anglaise. Il est lauréat d'un prix Booker et du Prix Princesse des Asturies.

Il écrit exclusivement en anglais, surtout de la prose et des critiques littéraires. Il rédige en particulier la section littéraire du Irish Times.

Connu pour son style précis, que certains qualifieraient de froid, son ingéniosité et son humour évoquent Nabokov.

Biographie

Fils d'un gardien de garage, il caresse l'espoir d'être un jour peintre ou architecte, mais il ne poursuit pas ses études au nivea…En lire plus sur Wikipedia