Braille
Néerlandais

Negen lessen voor een bijzonder leven : wijze lessen van de 100-jarige aanklager van de Neurenberg-processen

Benjamin Ferencz (auteur), Nadia Khomami (collaborateur)

Negen lessen voor een bijzonder leven : wijze lessen van de 100-jarige aanklager van de Neurenberg-processen

Genre:
Wat kan een eeuw levenservaring ons leren over geluk, ambitie, moed, liefde en hoe het meeste uit je leven te halen? Benjamin Ferencz, de 100-jarige, 1 meter 50-lange hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen, kan het weten en deelt zijn wijsheid in dit boek.
Titre
Negen lessen voor een bijzonder leven : wijze lessen van de 100-jarige aanklager van de Neurenberg-processen
Auteur
Benjamin Ferencz
Collaborateur
Nadia Khomami
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Parting words : 9 lessons for a remarkable life
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2020
5 banden
Éditeur original
Spectrum
Note
Gemaakt in Nederland
Placing suggestion
172 (SISO) Persoonlijkheid ; Zelfontplooiing (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Benjamin Ferencz werd geboren in Transsylvanië in maart 1920. Als baby emigreerde hij met zijn ouders en zusje naar de Verenigde Staten, op vlucht voor het antisemitisme. Hij groeide op in Hell's Kitchen, een beruchte wijk in New York. Toch slaagde hij erin te studeren aan de Harvard Law School. Na de de overwinning op nazi-Duitsland was hij in 1947 hoofdaanklager in de Neurenbergprocessen. Later speelde hij een belangrijke rol bij de oprichting van het Internationaal Strafhof. In negen lessen, gebaseerd op een serie gesprekken met journaliste Nadia Khomami, blikt de honderdjarige terug op zijn leven en verwoordt de lessen die hij daaruit getrokken heeft. Het zijn eenvoudige waarheden, soms wat Amerikaans getint: 'Werk jezelf op eigen kracht omhoog', 'De weg is altijd hobbelig, nooit vlak', 'Wees altijd eerlijk, ook als er niemand luistert' en 'Kies ervoor het goed te doen', om er enkele te noemen. Door de toegankelijke formulering van deze levenslessen zal dit boek een breed publiek …Lire la suite

À propos de Benjamin Ferencz

Benjamin Berell Ferencz, né le 11 mars 1920 à Șomcuta Mare dans le județ de Satu Mare en Transylvanie (Royaume de Hongrie), est un avocat américain. Il fut le procureur en chef pour les États-Unis lors du procès des Einsatzgruppen, l'un des procès de Nuremberg, en 1947-1948.

Biographie

Sa famille émigra aux États-Unis lorsqu'il était âgé de dix mois, pour fuir les persécutions subies par les Juifs hongrois après que la Transylvanie a été détachée de la Hongrie et rattachée à la Roumanie à la fin de la Première Guerre mondiale.

Pendant la Seconde Guerre mondiale

Diplômé en droit à la Harvard Law School en 1943, Ferencz s'engagea dans un bataillon d'artillerie et participa à la Libération de la France sous les ordres du Général Patton. Il fut ensuite transféré dans une nouv…En lire plus sur Wikipedia