Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Ondine

Benjamin Lacombe (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Ridder Hans overnacht bij een visserskoppel. Hij valt voor hun “dochter” Ondine en trouwt met haar. Dan ontdekt hij dat Ondine een waternimf is en alleen in menselijke vorm kan overleven als ze menselijke liefde kent. Ondine krijgt concurrentie van Ursula, de echte dochter van het visserskoppel.
Sujet
Liefde
Titre
Ondine
Auteur
Benjamin Lacombe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Ondine
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
40 p. : ill.
ISBN
9789044819519 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De knappe ridder Hans van Ringstetten dwaalt op zijn zwarte paard door het Zwarte Woud waar hij bij een oud echtpaar op verhaal mag komen. Hun geadopteerde dochter Ondine palmt Hans met haar betoverende schoonheid in en niet veel later trouwen ze. Pas dan vertelt Ondine hem dat zij een waternimf is. Hans neemt haar mee naar zijn kasteel waar ze te stellen krijgen met de jaloerse en eveneens geadopteerde Ursula, die ook haar oog op Hans heeft laten vallen. In een veelal beschrijvende stijl worden de sterk wisselende relatieverhoudingen van aantrekken en afstoten tussen de hoofdpersonen beschreven. De vele paginagrote, indrukwekkende illustraties, die soms sfeervol en warm en soms kil aandoen, geven de zielloosheid van Ondine, de hooghartigheid van Ursula en de dreigende kracht van de watergeesten goed weer. Die dreiging wordt steeds sterker gevoeld en trekt de lezer mee naar het onheilspellende einde van dit op een oude sage gebaseerde verhaal. De - deels door middel van transparante p…Lire la suite

Ondine

Een ondine is een waternimf. Ook deze beeldschone Ondine, die door de oude visser Ulrich en diens vrouw Eugenie geadopteerd werd nadat hun dochter de verdrinkingsdood stierf. Wanneer de knappe ridder Hans van Ringstetten na een gekmakende tocht door het Zwarte Woud in hun hutje onderdak vindt, wordt hij op slag verliefd op Ondine. Ze verloven zich en trouwen, waardoor Ondine zijn menselijke ziel verwerft. Hans voert haar mee naar zijn kasteel, waar het echtpaar echter onder de jaloezie van Ursula lijdt. Zij blijkt de dochter van Ulrich en Eugenie te zijn, maar ze aanvaardt deze vernedering niet en zet alles op alles om Hans voor zich te winnen. Wanneer hij aan zijn vrouw begint te twijfelen, pikken de watergeesten zijn ontrouw niet. Ondine verdwijnt in het water en Hans huwt de hoogmoedige Ursula. Dat betekent zijn ondergang. Het water overspoelt het kasteel en alles verandert in een groot meer. Een klassiek sprookje over een tragisch huwelijk tussen wezens uit verschillende wereld…Lire la suite

À propos de Benjamin Lacombe

Benjamin Lacombe est un illustrateur français, auteur de bande dessinée et de littérature jeunesse, né le 12 juillet 1982 à Paris.

En quinze ans de carrière, l'artiste a vendu plus de deux millions de livres.

Biographie

En 2001, Benjamin Lacombe entre à l'École nationale supérieure des arts décoratifs à Paris, où il suit sa formation artistique. Parallèlement à ses études, il travaille en publicité et dans l'animation et signe en 2001 sa première bande dessinée et quelques autres livres illustrés. Son projet de fin d'études, Cerise Griotte, dont il est l'auteur et l'illustrateur, devient son premier livre jeunesse et sort aux Éditions du Seuil jeunesse en mars 2006.

Depuis, Benjamin Lacombe a écrit et illustré de nombreux livres. Il a notamment travai…En lire plus sur Wikipedia