Livre
Néerlandais

Verliefde vlinders

Benjamin Lacombe (auteur), Pierre Winters (traducteur)
Naoko (14, ik-figuur) moet van haar vader een traditionele jongedame worden. Maar ze wil literatuur studeren en vermomt zich als jongen. Ze wordt verliefd op Kamo. Dan wil Naoko’s vader haar uithuwelijken. Naoko en Kamo zijn wanhopig… Groot prentenboek met sfeervolle schilderingen in oosterse sfeer. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Verliefde vlinders
Auteur
Benjamin Lacombe
Traducteur
Pierre Winters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les amants papillons
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789044825718 (hardback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Naoko (14 jaar, ik-figuur) wordt door haar vader naar de stad gestuurd, om er een traditionele opleiding tot jongedame te volgen. Ze wil liever literatuur studeren, en vermomt zich daarom als een jongen. In de stad leert ze Kamo kennen, en ze raken bevriend. Pas als haar vader haar terug naar het dorp roept om te trouwen, durft ze Kamo te laten weten dat ze eigenlijk een meisje is, en verliefd op hem. Zijn verdriet om zijn verloren liefde is zo groot, dat hij maar één uitweg weet… Dit boek moet het vooral hebben van de prachtige uitvoering, want het Romeo & Julia-achtige verhaal is nogal stereotiep en weinig verrassend. Het boek is uitgevoerd in groot formaat (40 cm), met een fijntjes uitgesneden raster op het schutblad als een doorkijkje naar de titelpagina. De sfeervolle, sprookjesachtige illustraties zijn een lust voor het oog, geïllustreerd in Japanse stijl met gebruik van warme, sprekende kleuren. De toon van het verhaal is onevenwichtig: bij vlagen poëtisch, dan weer doorspekt m…Lire la suite

Verliefde vlinders

Dit Japanse sprookje voor al wat oudere kinderen werd prachtig vormgegeven door Benjamin Lacombe. Het gaat over Naoko die door haar ouders naar de opleiding voor jongedames gestuurd wordt in Kyoto. Naoko wil niet naar de grote stad, maar nog minder wil ze tot een jongedame opgeleid worden. Ze besluit om zich als jongen te verkleden en literatuur te gaan studeren als een jongen. In Kyoto leert ze Kamo kennen en ze delen veel leuke momenten samen. De twee vrienden gaan van elkaar houden. Kamo maakt zich wat zorgen omdat hij denkt dat Naoko een jongen is.

Op een ochtend wordt Naoko terug naar huis geroepen. Hier verneemt ze dat ze wordt uitgehuwelijkt aan een man uit de buurt. Ze probeert te ontsnappen maar wordt opgesloten.

Kamo heeft ondertussen wel Naoko’s boodschap gevonden waarin ze toegeeft een vrouw te zijn. Hij zadelt zijn paard en snelt naar zijn geliefde. Hier verneemt hij van de dienstbode dat Naoko al aan iemand beloofd is. Zijn hart breekt en hij ste…Lire la suite

À propos de Benjamin Lacombe

Benjamin Lacombe est un illustrateur français, auteur de bande dessinée et de littérature jeunesse, né le 12 juillet 1982 à Paris.

En quinze ans de carrière, l'artiste a vendu plus de deux millions de livres.

Biographie

En 2001, Benjamin Lacombe entre à l'École nationale supérieure des arts décoratifs à Paris, où il suit sa formation artistique. Parallèlement à ses études, il travaille en publicité et dans l'animation et signe en 2001 sa première bande dessinée et quelques autres livres illustrés. Son projet de fin d'études, Cerise Griotte, dont il est l'auteur et l'illustrateur, devient son premier livre jeunesse et sort aux Éditions du Seuil jeunesse en mars 2006.

Depuis, Benjamin Lacombe a écrit et illustré de nombreux livres. Il a notamment travai…En lire plus sur Wikipedia