Een jonge vrouw wordt draagmoeder voor een oudere, alleenstaande zakenvrouw en trekt in afwachting van de geboorte bij haar in.
Titre
Melody
Directeur
Bernard Bellefroid
Compositeur
Frédéric Vercheval
Acteur
Rachael Blake Lucie Debay
Langue
Français
Éditeur
Cinéart, [2015]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
93 min.
Note
Taalkeuze: Frans, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans (gedeeltelijk)
EAN
5051083095013

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Psychologisch drama van de Waalse regisseur Bernard Bellefroid (La régate). Melody is een jonge dakloze vrouw die hoopt ooit een eigen kapsalon te beginnen. Ze komt in contact met Emily, een alleenstaande Engelse zakenvrouw van bijna vijftig die een draagmoeder zoekt. Wanneer Melody zwanger is, laat Emily haar overkomen naar haar villa aan de Engelse kust, omdat ze haar niet vertrouwt. Tussen de twee vrouwen ontstaat een moeizame, steeds veranderende relatie. De recensenten zijn positief-kritisch. Jos van der Burg (Parool 13-5-'15): 'Bellefroid maakt het zich moeilijk door de vrouwen niet alleen te laten worstelen met het draagmoederschap, maar ook grote persoonlijke problemen te geven. Dat is nogal geforceerd. Met voorspelbare hand voert Bellefroid de kijker door het (melo)drama, waarin de vrouwen steeds meer begrip voor elkaar krijgen, zodat er een pseudomoeder-dochterrelatie kan opbloeien. Dat de moeren en bouten in het gekunstelde scenario niet opvallen, is te danken aan het uitst…Lire la suite

À propos de Bernard Bellefroid

Bernard Bellefroid est un réalisateur belge né à Liège en 1978.

Il fait des études de réalisation à l'INSAS et est lauréat de la Fondation belge de la vocation en 2003.

En 2003 également, il remporte le Grand Prix de la Communauté française Fureur de Lire, pour sa nouvelle littéraire Ibuka Muzungu souviens-toi, le prédateur blanc. Celle-ci a été éditée dans un recueil collectif aux Éditions Luce Wilquin.

Filmographie

Longs métrages

  • 2009 : La Régate  Prix du Jury junior et Prix du public au Festival international du film francophone de Namur 200, et Prix du Publis à la 22e édition du Festival Premiers Plans d'Angers.
  • 2014 : Melody Prix du public Long métrage de fiction au Festival international du film francophone de Namur 2014, Prix Cinevox…En lire plus sur Wikipedia