Als in 1993 twee zusjes worden vermoord, kan rechercheur Servaz niet bewijzen dat een thrillerschrijver de dader is; als in 2018 de vrouw van de thrillerschrijver wordt vermoord gaat Servaz op zoek naar de waarheid.
Titre
Weerzin
Auteur
Bernard Minier
Traducteur
Aniek Njiokiktjien Félice Portier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Soeurs
Éditeur
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2021 | Autres éditions
414 p.
ISBN
9789401614269 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1993 worden twee zussen vermoord gevonden. Ze dragen allebei communiegewaden. De nog jonge Martin Servaz zit in het team dat de gruwelijke misdaden onderzoekt. Het is zijn eerste grote zaak en hij verdenkt meteen thrillerschrijver Erik Lang die de meisjes kende en in zijn boeken soortgelijke moorden beschrijft. Maar dan bekent een zelfmoordenaar de moorden. In 2018 wordt de vrouw van Lang dood gevonden, ogenschijnlijk gestorven aan giftige slangenbeten. Ook zij draagt een communiegewaad. Servaz neemt dit geval op zich. Hij is inmiddels een gelouterde rechercheur, disciplinair in functie teruggezet, maar nog steeds de baas van zijn team. Na veel omwegen vindt hij de sleutel van de oplossing, die uiteraard in het verleden ligt. Minier is hier net als in zijn vorige thrillers een meester in het opbouwen van een tergende spanning. De plot laat zich deze keer redelijk snel raden terwijl sommige feitjes moeilijk te plaatsen zijn als men zijn vorige boeken niet kent. Feitjes die de opmaat…Lire la suite

À propos de Bernard Minier

Bernard Minier est un auteur de romans policiers français, né le 26 août 1960 à Béziers dans l'Hérault.

Biographie

Bernard Minier, fils d'un professeur de l’enseignement technique, grandit à Montréjeau au pied des Pyrénées, puis fait des études à Tarbes et à Toulouse avant de séjourner un an en Espagne. Il vit aujourd’hui en Île-de-France.

Il fait d'abord carrière dans l'administration des douanes comme contrôleur principal, tout en participant à des concours de nouvelles avant de franchir le pas et d'envoyer un manuscrit de roman à des éditeurs.

Il publie son premier roman, Glacé, en 2011. Salué par la presse,, et Prix du meilleur roman francophone au Festival Polar de Cognac, Glacé a très vite connu un large succès public …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions