In de jaren negentig komt regisseur Jack Hussar naar Hollywood waar hij met actrices flirt en stennis schopt. Zijn zoon Jack Hussar Junior, eveneens regisseur, komt twintig jaar later naar Hollywood en gedraagt zich op dezelfde wijze als zijn vader.
Titre
Two Jacks / written and dir. by Bernard Rose
Directeur
Bernard Rose
Antécédent bibliographique
Lev N. Tolstoj
Acteur
Danny Huston Sienna Miller Jack Huston
Langue
Anglais
Éditeur
De Filmfreak, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Losjes gebaseerd op de novelle Twee Huzaren van Lev N. Tolstoj
EAN
8717903486139

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Komisch drama uit 2012 van de Engelse regisseur Bernard Rose (Boxing Day) met Danny en Jack Huston en Sienna Miller, losjes gebaseerd op het verhaal ‘Twee huzaren’ van Leo Tolstoj. In 1990 is regisseur Jack Hussar (Danny Huston) nog een fenomeen in Hollywood. Als hij platzak na een sabbatical uit Afrika terugkeert om geld te vergaren voor zijn nieuwste productie, krijgt hij dat voor elkaar door te bluffen en te pokeren. Ondertussen versiert hij vrouwen en raakt dronken, om daarna doodleuk in zijn auto weg te rijden. Maar ondanks dat hij verschillende keren de wet overtreedt, weet hij er toch iedere keer mee weg te komen. Twintig jaar later treedt zijn zoon Jack Hussar jr. (Jack Huston), beginnend regisseur, in de voetsporen van zijn vader, alleen heeft hij niet de bekendheid van zijn vader, maar wel zijn slechte gewoontes. Ab Zagt (AD 7-8-’14) geeft 2 sterren en vindt het een ‘behoorlijk irritante filmervaring’ met overdreven acteerwerk en een op de zenuwen werkende cameravoering. Eri…Lire la suite

À propos de Bernard Rose

CC BY-SA 3.0 - Image by Smdl - Stephane Mace de Lepinay

Bernard Rose est un réalisateur, scénariste, directeur de la photographie et monteur britannique, né à Londres le 4 août 1960.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

Vidéoclip

  • 1983 : Red Red Wine de UB40
  • 1983 : Relax de Frankie Goes to Hollywood
  • 1984 : Smalltown Boy de Bronski Beat
  • 1984 : Why? de Bronski Beat
  • 1985 : Welcome to the Pleasuredome de Frankie Goes to Hollywood

Longs métrages

Scénariste

Suggestions