Livre
Néerlandais

Modern wereldwonder : geschiedenis van de Deltawerken

Bert Toussaint (éditeur intellectuel), Willem Van der Ham (auteur), Eric Berkers (auteur)
Een modern wereldwonder, schoolvoorbeeld van extreme engineering: de Deltawerken spreken nog steeds nationaal en internationaal tot de verbeelding. Zo'n zestig jaar na het begin heeft dit legendarische mammoetproject zich een status verworven die veel groter is dan die van andere grote twintigste-eeuwse ingenieurswerken in ons land.
Modern wereldwonder is een rijk geïllustreerd en veelzijdig
Titre
Modern wereldwonder : geschiedenis van de Deltawerken / Willem Van der Ham, Eric Berkers, Paul Brusse, Hans Buiter, Alex Van Heezik, Bert Toussaint (tevens redactie)
Éditeur intellectuel
Bert Toussaint
Auteur
Willem Van der Ham Eric Berkers Paul Brusse Hans Buiter Alex Van Heezik
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Boom, [2018]
446 p. : ill.
ISBN
9789024423736 (hardback)
Placing suggestion
699.2 (SISO) Toegepaste mechanica ; Waterbouwkunde (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na het gereedkomen van de Deltawerken in 1997 leek het erop dat Nederland het stormvloedgevaar definitief bedwongen had. Maar al tien jaar later stelde het kabinet opnieuw een Deltacommissie in. Ditmaal niet, zoals in 1953, naar aanleiding van een watersnoodramp, maar in verband met de verwachte zeespiegelstijging als gevolg van klimaatverandering. Kortom, ook in de toekomst zal de kustverdediging verder verbeterd moeten worden, al zullen daar geen spectaculaire dammen en keringen meer voor gebouwd worden. Die bepalen nog steeds het beeld van het Deltaplan en krijgen in dit boek dan ook ruim aandacht. Bestrijding van de verzilting en ontsluiting van de geïsoleerde Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden waren echter ook belangrijke aspecten die in het megaproject meegenomen werden. En onder druk van de publieke opinie kwam er later ook aandacht voor natuurwaarde, toen de Oosterschelde dankzij een schuivenkering toch in verbinding bleef staan met de Noordzee. Voor de toeristen was dat niet …Lire la suite