Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Water van zout

Bettie Elias (auteur), Anne Westerduin (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De vader van Dries overlijdt bij een auto-ongeluk. Dries en zijn zusje hebben het daar erg moeilijk mee, maar mama en opa helpen hen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Water van zout / Bettie Elias ; met tek. van Anne Westerduin
Auteur
Bettie Elias
Dessinateur
Anne Westerduin
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2006 | Autres éditions
108 p. : ill.
ISBN
90-448-0298-4

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dries verliest zijn vader door een auto-ongeluk. Plotseling is zijn vader er niet meer en dat doet pijn. Hij heeft moeite om zijn verdriet te uiten en is vaak boos op zijn voortdurend kletsende zusje en zijn moeder. Gelukkig is opa er: hij heeft het meeste begrip en helpt Dries om zijn verdriet te verwerken. Dries zet zijn gedachten en gevoelens op papier in briefjes aan zijn vader, die aan het eind van sommige hoofdstukken cursief zijn afgedrukt. De titel verwijst naar de tranen van Dries. Verhaal in korte hoofdstukken in een sobere, soms wat ouderwets aandoende, stijl; redelijk veel dialoog. Ruime bladspiegel en duidelijk lettertype. Goed herkenbaar voor kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Bij de aankondiging van de dood van z'n vader ('papa maakt een lange, verre reis') kun je vraagtekens zetten. Sfeervolle, goed bij het verhaal passende, wat karikaturale lijntekeningen. De auteur kreeg voor dit boek in 1998 een Boekenwelp. Vanaf ca. 8 jaar.

Water van zout

Dries krijgt op een dag te horen dat zijn papa verongelukt is. De moeilijkste tijd van zijn leven breekt aan. Eerst kan hij het niet geloven en is hij ontzettend boos. Maar wanneer hij ook met het verdriet van zijn mama geconfronteerd wordt, beseft hij dat zijn papa nooit meer terug komt. Bij alles wat Dries doet, moet hij aan zijn papa denken. Ze gingen samen naar de voetbalclub en fietsen. Alles herinnert hem aan zijn papa. Gelukkig is opa zijn grote toevlucht. Opa laat hem alles zien van vroeger wat hem aan zijn papa herinnert, want papa vergeten zal hij nooit. Voor Dries zal Papa nooit dood zijn. Een mooi maar triestig en levensecht verhaal, waarin de pijn van de kleine jongen zeer tastbaar is. Alle kleine gelukkige momenten met zijn papa, die voor de jongen zo belangrijk waren, doen je voelen hoe groot zijn gemis wel is. Dries schrijft dikwijls een viertal regeltjes naar zijn papa om hem zijn gevoelens kenbaar te maken. Het verdriet van de mama, opa en zijn kleine zusje zijn heel…Lire la suite