Livre
Néerlandais

Dag giraf!

Autre titre Wilde beestenboel

Betty Sluyzer (auteur), Mies Van Hout (dessinateur)

Dag giraf!

Autre titre Wilde beestenboel

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Apen, krokodillen en beren in de dierentuin doen dezelfde dingen als peuters. Ze klimmen, eten, spelen… Dit rijmende boek nodigt peuters uit om mee te doen.
Titre
Dag giraf!
Autre titre
Wilde beestenboel
Auteur
Betty Sluyzer
Dessinateur
Mies Van Hout
Titre uniforme
Wilde beestenboel
Langue
Néerlandais
Édition
3de herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Kimio, 2012 | Autres éditions
[22] p. : ill.
ISBN
9789056477486 (hardback)
Placing suggestion
Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

‘Dag krokodil, dag beer, dag apen. Liggen jullie lekker te slapen?’ De eerste zin van Dag giraf zet de aandacht van kleine lezer op scherp. Onderaan een slapend allegaartje van dieren ligt krokodil. Alleen een klein, open oogje verraadt dat het beest wakker is, maar dat detail merkt enkel de wakkere lezer op. De acht spreads die volgen zijn al even eenvoudig als prikkelend. Mies van Hout schilderde de dieren sober, losjes zwart omlijnd, op een felle steunkleur met motieven van bladeren en hartjes. De billen van het nijlpaard zijn van de pagina gevallen, de poten van de olifant ook.
Op elke prent demonstreren de dieren hun besognes: apen klimmen aan een touw en ooievaar staat op één been. Een peuter transfereert deze bezigheden moeiteloos naar zijn leventje. Geen boek om bij op je broek te blijven zitten dus! De functie van peuterprentenboeken (kijk, benoem en verwoord-de-actie) is met dit ‘doe-de-actie’ element verruimd. Niet alleen het taal- en denkvermogen worden geprik…Lire la suite
Elf wilde dieren, die jonge kinderen veelal zullen herkennen van de dierentuin, passeren de revue: krokodil, aap, dolfijn, vogels etc. In tweeregelig rijm wordt iets over de dieren verteld: ‘De olifant eet een stuk brood. De ooievaar staat op één poot.’ (namelijk op de rug van de olifant). De kleurrijke, vrolijke illustraties in een gemengde techniek met o.a. vetkrijt, verf, sjablonen en collage, beslaan telkens een dubbele bladzijde. De dieren zijn niet helemaal natuurgetrouw weergegeven, maar zien er lief, grappig en zeer herkenbaar uit. De tekst is in een grote, witte fantasieletter zonder schreef in de illustraties gedrukt. Leuk kijk- en voorleesboekje voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Suggestions